Nieuws Kempen Schrijnwerkerij is een schone stiel: altijd warm en droog

Schrijnwerkerij is een schone stiel: altijd warm en droog

Schrijnwerkerij is een schone stiel: altijd warm en droog

Tim RaeymaekersTim Raeymaekers, zaakvoerder van Keukens Raymaekers BVBA, legt de laatste hand aan zijn bouwproject in Beerse. Eind 2013 begon hij met de bouw van zijn naar eigen zeggen laatste bedrijfspand op het nieuwe industrieterrein. Het nieuwe gebouw, met productieruimte, kantoren en toonzaal inbegrepen, beslaat zo’n 4.000 vierkante meter.

“Ik ben al 20 jaar bezig. In 1997 ben ik zelfstandig geworden en begon ik op 100 m2 thuis. Na vijf jaar verhuisde ik naar een pand van 500m2 in de Ketelaarstraat in Beerse. Het bedrijf groeide gestaag. Na 5 jaar verkocht ik het pand en verhuisden we naar een nieuwe ruimte van 900m2 in Wechelderzande. Ook daar bleven we 5 jaar, tot we in 2012 de grond hier in Beerse kochten. In november 2013 begonnen we met de bouwwerken en nu moet enkel de toonzaal nog afgewerkt worden.”

Het gebouw in Beerse omvat een atelier, een toonzaal, de productiehal, een spuiteriij en een granietverwerkende unit. “We zijn een van de weinige keukenbouwers in België die alles zelf in huis doen. Ik ben van niemand afhankelijk, we doen alles zelf. Van ontwerp tot eindafwerking en alles ertussen. Alles is maatwerk, we kopen niets standaard aan.”  Ondanks wat de naam op de gevel laat vermoeden maakt het bedrijf veel meer dan keukens alleen: kasten, badkamers, dressings, slaapkamers, burelen… “Een project begint bijna altijd met een keuken, maar eindigt vaak met alle mogelijk schrijnwerk.”

Tom Lenaerts, Bart De Pauw, Filip Peeters…
Raymaekers BVBA werkt met 12-tal mensen, inclusief de twee verkoopsters in de toonzaal in Vlimmeren. Tim werkt mee in de productieruimte, geen enkel stuk gaat buiten zonder dat het door zijn handen gegaan is. Zijn broer staat in voor de plaatsing. Het bedrijf werkt vooral voor particulieren en heeft in Beerse heel wat woningen ingericht. Bovendien mag Raymaekers prat gaan op klanten als Tom Lenaers en zijn familie, Bart De Pauw, enkele stervoetballers, acteur Filip Peeters… “We werken vooral via mond-tot-mondreclame. Een nieuwe klant levert gemiddeld 5 nieuwe op. En onze klanten zijn erg trouw. Zo ga ik deze week na 20 jaar een van mijn allereerste keukens vervangen”, zegt Tim.

Schrijnwerkerij is een schone stiel
Tim leerde het vak van zijn vader. ‘Vanaf mijn 12 jaar nam mijn vader me mee en leerde hij me de stiel. Op mijn 18 jaar kon ik alles. Dan heb ik het bedrijf van mijn vader overgekocht. “Stielmannen vinden is moeilijk. Ik neem vaak jongeren op leercontract. Ik vind het belangrijk om ze al van jongs af aan mee op te leiden. Op school leren ze niet zo veel. Ik heb al 4 jonge gasten zo begeleid en tewerkgesteld. Goede schrijnwerkers vinden is niet gemakkelijk, en toch hebben wij een schone stiel, we staan altijd droog en warm”, lacht Tim.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer