SECOND MOOD TURNHOUT Katreine Dierckx van Second Mood en Amber, die van banners omslagen maakt bij Gelijkvloer. — © BERT DE DEKEN

Second Mood is in kerststemming. “Waarom een ananas op de kersttafel hoort”

Een ananas hoort op de kersttafel. Een smartphone niet. Bij Second Mood in de Gemeentestraat in Turnhout ontdek je zondagmiddag 10 december waarom. Wie streeft naar het perfecte kerstfeest, moet er zeker binnenspringen.

Second Mood is een locatie voor een vergadering, een workshop, een netwerkmoment of een fotoshoot. Katreine Dierckx is de gepassioneerde ondernemer die de gebruikers er in de watten legt. Zondag 10 december organiseert ze er een walk-in van 13 tot 17u. “Een extra aanbod op het kerstgebeuren in de stad”, zegt ze.

De toegang is vrij en de kerstsfeer is nadrukkelijk aanwezig, maar zoals Katreine het graag heeft, net iets anders dan elders. “Isabelle Coppens van Gracious Manners geeft hier doorlopend sessies over etiquette tijdens de feestdagen”, legt Katreine uit. “Als er wat mensen zijn, neemt Isabelle het woord en vertelt ze ons hoe we onze kerstdagen horen te vieren, wat je de gastvrouw zegt als je geen kalkoen lust en waarom een ananas op de kersttafel hoort. De tafel is helemaal gestyled met materiaal van Studio Ellis en Isabelle toont ons de do’s and don’ts bij het dekken van de kerstdis. Bezoekers kunnen hier dus inspiratie opdoen.”

Turnhoutse hebbedingen

Illustrator Klaartje Busselot is er ook. Zij verkoopt zelfontworpen wenskaarten en posters. “We bieden ook proevertjes aan. Daarvoor nodig ik Nona, een producent van non-alcoholische spirits, en Zwaluwhoeve uit. Zij serveren ons hun wat uit hun aanbod voor de feestdagen.”

Standaard Boekhandel verkoopt in Second Mood de boeken van Isabelle Coppens en ook Gelijkvloer, een afdeling van Mekanders, is aanwezig. “Gelijkvloer heeft tassen die gemaakt zijn van de banners van Stad Turnhout en die geweldig gegeerd zijn, maar sinds kort maken ze er ook omslagen voor schriftjes en agenda’s, eveneens uit die banners. Dat doet Amber, een van de mensen die bij Gelijkvloer komen werken. Mensen die in Second Mood een vergadering of netwerkmoment plannen, krijgen er voortaan ook zo’n schriftje met omslag bij, maar tijdens het kerstevent bieden we ze ook te koop aan.”

Second Mood is gelegen in de Gemeentestraat 5. De ingang vind je tussen de twee kerstbomen op de straat.

Info: http://www.secondmood.be