Segorex 20 jaar Stef Gys en echtgenote Ann

Segorex bestaat 20 jaar: “Gestart in de garage met een aftands bestelwagentje”

Segorex blaast twintig kaarsjes uit. De specialist in waterbehandeling en pomptechnieken uit Beerse legde in die twee decennia een opmerkelijk parcours af.

Stef Gys en zijn echtgenote Ann vieren het 20-jarig bestaan van Segorex. “Wij wensen de komende weken onze klanten, maar ook onze leveranciers en medewerkers extra in de spotlights te zetten. Het is dankzij hen dat Segorex staat waar het nu staat!”

De specialist in pomptechnieken en waterbehandeling uit Beerse legde de voorbije twintig jaar een opmerkelijk parcours af. “Segorex is opgericht in maart 2004 en net zoals bij vele startende ondernemers waren ook alle clichés bij ons van toepassing”, begint Stef Gys zijn verhaal. “Ik ben gestart in de garage en, door een gebrek aan kapitaal, met een aftands bestelwagentje om de eerste klanten te bedienen. Na enkele jaren kon ik een stuk magazijn huren bij Valacom in Beerse om vervolgens begin 2010 ons pand in de Ambachtstraat aan te kopen. In 2013 is mijn vrouw Ann bij in de zaak gekomen om de administratie op punt te stellen.”

Regenwater

In de beginjaren concentreerde Segorex zich vooral op waterbehandelingstoestellen zoals waterontharders, ontijzeraars en drinkwatersystemen. “Twee jaar later zijn we ons gaan specialiseren in het ‘gebruik van regenwater’, door het plaatsen van regenwaterpompen, -putten en -filters. Ik denk dat we toen de enige waren die een totaalpakket aanboden, namelijk het volledig leveren en plaatsen van de installatie voor het gebruik van regenwater, inclusief het aansluiten van de verschillende aftappunten zoals toiletten, wasmachine en buitenkraan.”

Lees ook: Kempense ondernemer krijgt op Dag van de Ondernemer volksvertegenwoordiger Tine Van der Vloet (N-VA) over de vloer: “Een hele eer”

In de loop der jaren specialiseerde Segorex zich verder in (vuil)waterdompelpompen, drukverhooginstallaties en grotere installaties voor het gebruik van regenwater. “Waar we in het begin voor B2C-gericht werkten, zijn we snel uitgebreid naar B2B-klanten. Zo genieten we ondertussen het vertrouwen van enkele van de grootste WZC-groepen, syndicussen, scholengroepen, gemeentebesturen en vele kleine en grote bedrijven.”

TapWat

Om de drinkwatersystemen extra in de verf te zetten, werd in 2020 vanuit de onderneming TapWat opgericht, waardoor Segorex zich verder kan blijven specialiseren in waterbehandeling en pomptechnieken.