Bakkerij Chris Verbraken team Nieuwe uitbaters Seppe en Sarah met Chris en Ilse in de bakkerij. — © ram

Seppe en Sarah nemen bakkerij Chris Verbraken over: “We hebben goed over de nieuwe naam nagedacht”

Voor Chris Verbraken en Ilse Mertens begon vanaf 1 juli een ander leven. Ze stopten na dertien jaar met hun bakkerij op de Helhoekweg in Rijkevorsel. De klanten kunnen nog wel op hun vertrouwde plek terecht voor hun dagelijks brood, want Seppe Schrijvers en Sarah Schoonjans namen de zaak over.

De bakkerij op de Helhoekweg bestaat al meer dan zestig jaar. Chris Verbraken (52) en Ilse Mertens (54) hielden de zaak de voorbije dertien jaar open, maar zondag 30 juni was hun laatste dag. “Bij mij begon de bakkersstiel veertig jaar geleden al”, vertelt Chris. “Ik heb het altijd graag gedaan, maar het vele werk op vrijdagavond en in de weekends begon te wegen. Daarom hebben we besloten om te stoppen. Dat de bakkerij niet definitief sluit, maar wordt verdergezet, doet wel deugd.”

Seppe Schrijvers (30) en Sarah Schoonjans (27) stapten vorig jaar al mee in de zaak. Ze beheren sinds een jaar de winkel van Verbraken op Stevennekens in Sint-Jozef-Rijkevorsel. “Ik heb voor bakker geleerd in het PIVA in Antwerpen en werkte al als jobstudent bij Chris en Ilse”, zegt Sarah. “De winkel in Sint-Jozef was voor Seppe en mij al een mooie uitdaging. Het was sowieso de bedoeling dat we ooit alles van Chris en Ilse gingen overnemen. De patisserie is mijn specialiteit. Aan het assortiment in de winkel en de kwaliteit gaat niet veel veranderen.”

De bakkerij op de Helhoekweg krijgt een nieuwe naam. — © ram

Vriendschap

De nieuwe zaakvoerders beginnen er aan op zaterdag 20 juli. Dan prijkt er ook een andere naam en logo op de voorgevel. “Over die naam hebben we goed nagedacht”, legt Seppe uit. “Het is Keust geworden, het dialectwoord voor korst. Een goede korst is belangrijk voor een brood. Ik ben hier begonnen als flexi-jobber en heb intussen een bakkersopleiding in het PIVA gevolgd. Chris heeft me geleerd hoe hij zijn koffiekoeken maakt en ik leg me ook toe op de broodproducten.”

Lees ook: Bakkerij Verbraken zorgt dat Sint-Jozef niet zonder winkel blijft zitten

Ilse gaat het contact met de klanten het hardste missen. “We hebben altijd veel vriendschap, liefde en respect gekregen. Daarvoor wil ik iedereen enorm bedanken. Heel wat klanten brachten deze week nog iets mee voor ons. Een dame die een kaartje afgaf, werd zelfs emotioneel. Wat de toekomst voor Chris en mij brengt, is nog afwachten. Eerst gaan we genieten en dan zien we wel.”