Bakkerij Seyen Geel

Seyens grote sjoekes komen naar Geel

Er brandt weer licht in de bakkerij van de Kapelstraat in Geel-Holven. De Tessenderlose bakker Kevin Seyen heeft hier zijn tweede warme bakkerij geopend. Zijn schoonvader, die enkele maanden geleden met zijn bakkerij in Tielen stopte, zal de zaak in handen nemen en - letterlijk dan - voor brood op de plank zorgen.

Kevin Seyen is geboren en getogen in Geel Ten Aard. Toch opende hij 15 jaar geleden zijn eerste bakkerij in Tessenderlo. "In 2005 zocht ik een bakkerij om over te nemen, maar er was in Geel niets te koop, dus moest ik uitwijken naar Tessenderlo. De overname van de bakkerij in Geel-Holven was voor mij een mooie kans om dichter naar mijn roots te komen", vertelt Kevin.

Voor de dertiger is het zijn tweede bakkerij. De zaak opende afgelopen weekend de deuren. "We hebben de winkel helemaal opgefrist: het houten interieur is fris geschilderd en we hebben nieuwe verlichting gehangen. In het atelier staat alles machines klaar om er een volwaardige warme bakkerij van te maken. "Het grootste deel van het aanbod komt inderdaad hier ter plaatse uit de ovens. Ik heb het geluk dat mijn schoonouders een half jaar geleden gestopt zijn met hun bakkerij in Tielen. Zij zetten nu hun schouders onder de bakkerij van Holven."

Grote sjoekes

De nieuwe bakkerij werkt met de vertrouwde recepten van Tessenderlo, zodat de kwaliteit en de smaak hetzelfde is. "Mijn 'sjoekes' (éclairs) zijn in Tessenderlo gekend. Die zijn iets groter dan ergens anders, en dat lusten de mensen wel. Ik werk elke dag met versgekookte pudding, dus geen koude pudding van poeder met water. Dat maakt voor mij een verschil. En de Limburgse taarten komen er natuurlijk ook."

"In het begin gaan we wel luisteren naar wat de klanten willen, en hierop inspelen. Misschien worden er in Geel meer koffiekoeken gegeten dan taarten? Maar alles wat in Tessenderlo te krijgen is, zal hier ook zijn."

De passie voor bakken kreeg hij van zijn ouders mee, die ook in een bakkerij werkten. Van kleins af aan bakt Kevin. "Een biscuit voor de meester in de lagere school, of cakes voor mijn voetbalploeg FC Beekhoek: het zat er altijd al in."

Naast de twee bakkerijen heeft Kevin Seyen her en der ook 22 broodautomaten staan. "In de bakkerij doe ik alles alleen, ik werk 7 op 7. Ik zit al jaren in dit ritme, en ik maak er niets uit. Ik doe het graag, en als je iets wil, dan moet je er voor werken."