Nieuws Kempen Sigarenfabriek Agio Westerlo naar Deense groep

Sigarenfabriek Agio Westerlo naar Deense groep

Sigarenfabriek Agio Westerlo naar Deense groep

De sigarenfabriek van Agio in Westerlo gaat binnenkort over in Deense handen. Dat is het gevolg van een overname waarbij Scandinavian Tobacco Group (STG) het Nederlandse familiebedrijf Royal Agio Cigars overneemt voor 210 miljoen euro.

Royal Agio Cigars, opgericht in 1904, is onder meer bekend van de merken Agio, Balmoral, Panter en Mehari’s. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 133 miljoen euro en telt wereldwijd zowat 3.200 medewerkers, die elk jaar meer dan 730 miljoen sigaren produceren. Het heeft eigen fabrieken in Nederland, BelgiĆ«, Sri Lanka en de Dominicaanse Republiek. In de fabriek in Westerlo, geopend in 2008, worden sigaren machinaal gerold.

Scandinavian Tobacco Group is nog vele malen groter en rolt ieder jaar 3 miljard sigaren. Daarbovenop produceert het nog 5.000 ton pijp- en rooktabak. De groep telt zowat 7.650 werknemers en realiseerde vorig jaar een omzet van omgerekend ongeveer 900 miljoen euro.

De overname zorgt voor enige onrust bij de werknemers in Westerlo en de vakbonden. Omdat STG al een vestiging heeft in Lummen, niet ver van Westerlo, vrezen zij dat beide sites worden samengevoegd. In de fabriek in Lummen zijn al eerdere vestigingen in Geel, Leuven en Houthalen samengebracht.

De deal is nog niet helemaal rond. De overname moet nog worden goedgekeurd door de ondernemingsraden en de mededingingsautoriteiten. Naar verwachting is in de eerste helft van 2020 de overname afgerond.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Lichtaart
Antwerpen

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. HiermeeĀ behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer