Signify slankt verder af in Turnhout

TURNHOUT - Signify reduceert dit jaar het personeelsbestand op de site in Turnhout met 22 FTE's. Het economische klimaat en de huidige geopolitieke situatie zorgen voor een snellere daling van conventionele verlichting.

Signify bouwt zijn activiteiten in Turnhout al verscheidene jaren af. De hogedrukgasontladingslampen maken steeds vaker plaats voor LED-lampen die elders worden geproduceerd. Toch was er nog een belangrijke vervangingsmarkt, waarvoor Signify in Turnhout nog HID-lampen produceert.

22 ontslagen

Vandaag vernemen 22 bedienden en kaderleden, onder wie 16 in operaties, 4 in development en 2 in de stafdiensten dat ze niet langer aan boord kunnen blijven. In 2021 werden met de vakbonden al bepalingen, voorwaarden ene financiële regelingen afgesproken.

Marktgestuurd

"Vermindering van het personeelsbestand is altijd een moeilijke beslissing", zegt woordvoerder Thomas Leenders. "Signify begrijpt de impact van deze aankondiging voor zijn werknemers, hun gezinnen en de lokale gemeenschap. De reductie is marktgestuurd en weerspiegelt op geen enkele manier de capaciteiten en betrokkenheid van onze medewerkers."

Belangrijke schakel

De site in Turnhout blijft volgens Signify wel een belangrijke schakel in de productie van duurzame verlichtingsoplossingen. "Sinds 202 is Turnhout uitgebreid met de productie van armaturen op basis van 3D-printtechnologie. Momenteel is Turnhout uitgegroeid tot een belangrijke industriële site voor de productie van duurzame, hoogwaardige lampen en 3D-printing voor de professionele en de consumentenmarkt."