Nieuws Kempen Signify stapt voor groenbeheer naar nieuwe partner

Signify stapt voor groenbeheer naar nieuwe partner

Signify stapt voor groenbeheer naar nieuwe partner

TURNHOUT – Signify, het vroegere Philips Lighting, en de Open Manufacturing Campus in Turnhout veranderen van partner voor het groenbeheer op de site. “Uiteindelijk is de samenwerking afgesprongen op een blijven verschil in visie”, luidt het bij Natuurwerk vzw, dat de voorbije periode het natuurbeheer uitvoerde op de site.

Sinds mei 2017 kreeg de 20 hectare grote site van Signify en OMC een groener karakter. Grasmaaiers werden vervangen door schapen, exotische planten door streekeigen groen. Na drie jaar is het contract hiervoor met Natuurwerk vzw echter niet verlengd. Opdrachtgever en opdrachtnemer kwamen maar niet op dezelfde lijn over wat dat groenbeheer juist moest inhouden. Natuurwerk zegt dat het Signify niet kon laten inzien dat ecologisch beheer iets anders is dan het netjes en strak houden van aanplantingen. Toen de opdracht opnieuw is uitgeschreven, zijn er twee soorten offertes opgemaakt: een volgens de visie van Natuurwerk en een volgens de visie van Signify. Die tweede was merkelijk hoger, wegens veel arbeidsintensiever. Daarna is beslist om de samenwerking stop te zetten.

“We konden het niet eens worden over de nieuwe prijs met de eigenaars”, zegt Bart Wuyts, voorzitter van de raad van bestuur van Natuurwerk. Hij benadrukt wel dat de samenwerking niet afspringt omdat het project niet zou werken. “Integendeel, het is een absoluut succes, een voorbeeldproject zelfs. Het gaat de goede richting uit met de natuurwaarde op de terreinen, de biodiversiteit is er gestegen, de meerwaarde voor de bedrijven, medewerkers en bezoekers is duidelijk.”

Signify meldt dat dit niet het einde van de vergroening van haar site betekent. “Die gaat gewoon door”, zegt woordvoerder Roel Dekoninck. “We hebben wel voor een andere Kempense partner gekozen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.