Signify Turnhout laat 121 medewerkers gaan

TURNHOUT – “De laatste doet het licht uit.” Dat wrange mopje doet al te lang de ronde bij lampenfabrikant Signify in Turnhout, het vroegere Philips Lighting. Het bedrijf maakte bekend dat het weer 121 banen zal schrappen. Het is de zoveelste ontslagronde in jaren voor deze vestiging.

Op een bijzondere ondernemingsraad heeft de directie maandag aangekondigd dat ze 121 banen wil schrappen. Het gaat om 87 arbeiders en 34 bedienden, op een totaal van 534 personeelsleden. Dat komt dus overeen met bijna één job op de vier die verdwijnt.

Als reden wordt gegeven dat de markt voor conventionele verlichting snel daalt nu gebruikers steeds meer kiezen voor energie-efficiënte verlichting. ‘Als marktleider in conventionele verlichting deelt Signify in Turnhout dus in de klappen,’ stelt het bedrijf.

Signify in Turnhout maakt conventionele verlichting voor onder meer stadions, serres, straatverlichting, beamers en dergelijke meer. Maar de vraag daalt jaar na jaar. De toenmalige directie van Philips heeft beslist om de nieuwe lichttechnologie (led) niet in Turnhout te laten maken.

Het management van Signify belooft zich in te spannen om boventallige medewerkers zoveel mogelijk te begeleiden van werk naar werk. Het bedrijf zegt voorts er alles aan te doen om actief te kunnen blijven in Turnhout. Dat zal het doen door de vaste kosten zoveel mogelijk naar beneden te halen.