Signify-site

Signify verkoopt gebouwen in Turnhout

TURNHOUT – Signify (vroeger Philips Lighting) verkoopt zijn bedrijfssite in Turnhout. Het bedrijf zal de gebouwen voortaan huren van de nieuwe eigenaar, Jeni Real Estate, ook uit Turnhout.

Signify, nog steeds wereldleider in verlichting, heeft zijn site in Turnhout verkocht in samenwerking met vastgoedspecialist JLL en zal voortaan de in gebruik genomen gronden en panden huren van projectontwikkelaar Jeni Real Estate. “Deze sale-and-lease back-operatie kadert volledig in de bedrijfsfilosofie van Signify Turnhout. Het stelt het bedrijf in staat om zich te blijven focussen op de productie en het wereldwijd vermarkten van lichtoplossingen”, stelt het bedrijf in een mededeling.

Blijven in Turnhout

“Met de verkoop van onze gronden en panden wordt een hoofdstuk van meer dan 60 jaar afgesloten, maar blikken we tegelijk vol vertrouwen richting de toekomst,” aldus Lars van der Meulen, Plant Manager bij Signify in Turnhout. “Door het afsluiten van een huurverplichting, willen we onze aanwezigheid in de Kempen beklemtonen.” Begin dit jaar kondigde Signify nog aan dat het in Turnhout start met het 3D-printen en assembleren van verlichtingsarmaturen, wat gunstig zou zijn voor de tewerkstelling.

Site herontwikkelen

Jeni Real Estate is in gesprek met de stad Turnhout om de site van meer dan 19 ha te herontwikkelen. De projectontwikkelaar wil de site op korte termijn aantrekkelijker maken door de leegstaande gebouwen af te breken en terreinen te herbestemmen. De Open Manufacturing Campus (OMC) blijft ook op de site en kan zelfs nog groeien. Vandaag telt de OMC-campus 19 bedrijven, goed voor 257 medewerkers. OMC richt zich o.a. op bedrijven die actief zijn in de high tech, life sciences en medische technologiesector. “Onze projecten situeren zich verspreid over heel Vlaanderen, maar met een bijzondere focus op de thuismarkt in de Kempen”, zegt Kristof Van den Brande, algemeen directeur binnen Jeni Real Estate.