Nieuws Kempen Silverline Development investeert in Link 21

Silverline Development investeert in Link 21

Silverline Development investeert in Link 21

HERENTALS/BRASSCHAAT – Silverline Development, dat zich de nieuwe eigenaar mag noemen van Link 21 in Herentals, gaat het bedrijven- en horecacomplex een flinke update geven. De komende maanden worden er werken uitgevoerd om Link 21 nog aangenamer en energiezuiniger te maken.

Eind 2019 werd Silverline Properties de nieuwe eigenaar van Link21. Het bedrijvencomplex was daarvoor in de portefeuille terechtgekomen van internationale investeerders en van Blackstone Real Estate, een gigant in de vastgoedwereld. Maar die wou Link 21 van de hand doen en via het Antwerpse kantoor van Cushman & Wakefield is Link 21 dan aangeboden aan Silverline Development in Brasschaat.

“Bij ons was er meteen interesse”, vertelt Carlo Claessens van Silverline. “Het is een heel gekende site. Iedereen is er wel eens geweest, of is er voorbij gereden, of kent een van de huurders. De locatie is ook bijzonder goed: vlak bij de afrit van de snelweg, dicht bij Antwerpen en Hasselt en eigenlijk ook niet zo ver van Nederland en Duitsland. En dan is er nog het horecagedeelte dat een troef is. Je kan er een lunch makkelijk combineren met een meeting.”

Silverline Development heeft uiteindelijk Link 21 aangekocht; een transactie die in stilte is gepasseerd. “Wij vinden het interessanter om te werken in de luwte”, licht Carlo Claessens toe. “Dat werkt toch beter bij dergelijke onderhandelingen. Je zal ook nergens iets vinden over het uiteindelijke aankoopbedrag. Ook dat is een bewuste keuze. Wij zaten natuurlijk wel aan tafel met een partij die wou verkopen, wat alvast een goed vertrekpunt was om een dialoog aan te gaan.”

Herontwikkelen

Silverline Development uit Brasschaat legt zich toe op projectontwikkeling, herontwikkelingen en vastgoedinvesteringen. Het kantoor heeft al duidelijke plannen voor Link 21 in Herentals. “De site is de voorbije twee jaar stiefmoederlijk behandeld”, stelt Carlo Claessens. “Wij gaan die nu weer opwaarderen. Er komt bijvoorbeeld verlichting op de parking en aan de fietsenstalling. De inkomhal van het kantoorcomplex zullen we veraangenamen, onder meer door een moswand aan te brengen. En vooral willen we enkele ingrepen doen om het complex energiezuiniger te maken. Ramen en airco worden vervangen en we laten een studie uitvoeren om mogelijk zonnepanelen te plaatsen op het dak van het aanpalende magazijn.” Silverline denkt ook hardop aan verscheidene geïndividualiseerde parkeerplaatsen met laadpalen.

Link 21 uitbreiden is niet aan de orde. “Dat zou ook niet eenvoudig zijn”, weet Carlo Claessens. “Door de ligging vlak aan de snelweg zijn daar strikte regels aan verbonden. Het concept is goed zoals het is. Op dit moment is zo’n 90 procent van de huuroppervlakte effectief verhuurd. Die huurders willen we graag houden en graag tevreden houden.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. Hiermee behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer