Nieuws Kempen Sint-Jozefhoeve is laureaat voor Leaderproject Midden-Kempen

Sint-Jozefhoeve is laureaat voor Leaderproject Midden-Kempen

Sint-Jozefhoeve is laureaat voor Leaderproject Midden-Kempen

St Jozefhoeve laureaatAfgelopen weekend werden in Merksplas de laureaten van Leader provincie Antwerpen bekend gemaakt voor de periode 2009-2014.

Leader omvat Europese subsidies voor plattelandsontwikkeling waarbij bottum-op, innovatie en samenwerking de belangrijkste doelstellingen zijn. In de provincie Antwerpen zijn er twee Leader gebieden: Midden-Kempen beweegt (Balen, Geel, Kasterlee, Lille, Meerhout, Retie en Vorselaar), en Markante Kempen (Arendonk, Baarle-Hertog, Hoogstraten, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel, Brecht, Essen, Kalmthout, Wuustwezel).

Tijdens de periode 2009-2014 werden in het gebied Midden-Kempen beweegt 53 projecten gerealiseerd. In de categorie “Landbouw en rurale onderneming schap” werd Sint-Jozefhoeve Teambuilding (Balen) laureaat met het project ’t pure-weigevoel. De weidespelen zijn unieke, grappige en originele land- en tuinbouwspelen in een weide op het melkveebedrijf.

“Het is voor ons vooral een erkenning dat we goed bezig zijn om de kloof tussen landbouw en maatschappij te verkleinen. Daarom zijn we blij dat de erkenning komt van de plattelandsbewoners en niet uit de landbouw”, zeggen Luc Nouwen en Marina Geuens. “Nadat we eerder in 2008  met ons vorig project ‘educatief melkveebedrijf’ als beste Leaderproject werden verkozen, is dit nu een extra stimulans om de ingeslagen weg rond innovatie op een melkveebedrijf verder te gaan. En innovatie stopt niet. We zijn nu al opnieuw aan het “broeden” op een nieuw project. Hopelijk met evenveel positieve reacties.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer