Nieuws Kempen Skilpod vervoert 11 huizen over het Albertkanaal

Skilpod vervoert 11 huizen over het Albertkanaal

Skilpod vervoert 11 huizen over het Albertkanaal

GEEL – In Geel is een uitzonderlijk transport vertrokken over het water: 11 afgewerkte huizen worden per schip vervoerd naar het Nederlandse eiland Texel. Daar worden ze bijgezet in een nieuwe woonwijk. Het Geelse bedrijf Skilpod bouwt de huizen in het eigen bedrijf, waarna ze afgewerkt worden vervoerd en afgeleverd.

Voor het project “Buurtskap de Tuunen” in Texel (NL) heeft Skilpod de opdracht gekregen 84 woningen te plaatsen. Oorspronkelijk bedroeg de bestelling 77 huizen, maar er kwamen er nog zeven bij. Het gaat om een gezamenlijk project van de gemeente Texel en woningcorporatie Woontij. Skilpod werd zelf gevraagd door Woontij om deel te nemen aan een wedstrijd voor het bouwen van mobiele woningen. Op dit moment kampt Texel namelijk nog met een woningnood.

Huis op schip

Skilpod koos ervoor om de woningen over het water naar Texel te brengen. “Gezien Texel het grootste eiland van Nederland is, kan je deze locatie goed bereiken met de boot”, vertelt Filip Timmermans, zaakvoerder van Skilpod. “Na onderzoek bleek dat het mogelijk was om onze woningen te transporteren met de boot. Deze primeur konden we dus niet aan ons laten voorbij gaan.” 11 huizen op 2 dagen

Deze week zijn de laatste 11 woningen per schip richting Texel vertrokken. Vanop de kade van Skilpod gaat het via het Albertkanaal richting Antwerpen en dan naar Nederland. In Texel worden de woningen donderdag en vrijdag geplaatst. Het gaat om huizen van 2 verdiepingen met een totale oppervlakte van 84 m². Met deze 11 woningen is het eerste deel van de bestelling volledig geleverd. Skilpod begint nu nog aan de 7 extra huizen die zijn besteld.

Alles wordt ‘in huis’ gemaakt

“Wij hebben relatief goed kunnen doorwerken tijdens de coronacrisis”, licht Filip Timmermans toe. “Door de omvang van onze productiehal was het relatief simpel om de social distance te garanderen. We hebben ook van bij het begin van de crisis meteen de nodige maatregelen kunnen treffen om onze mensen veilig aan het werk te houden. Hierdoor hebben we bijna geen vertraging opgelopen met onze projecten.”

Skilpod maakt al verscheidene jaren afgewerkte huizen in Geel. “Deze manier van werken geeft ons volledige werfcontrole”, zegt Filip Timmermans. “Dat laat ons toe om sneller te werken dan wanneer het op locatie gebeurt. We zijn ook niet afhankelijk van het weer. Zo blijven de woningen die wij bouwen betaalbaar.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.