Nieuws Kempen Slimme Startersbeurs wil ondernemerschap stimuleren

Slimme Startersbeurs wil ondernemerschap stimuleren

Slimme Startersbeurs wil ondernemerschap stimuleren

JCI Gheel-en-Thals, raad van bestuur 2015-2016: vlnr Caroline Coolen, An Delen, Nadja Van Mechelen en Maarten Puls.

JCI Gheel-en-Thals, raad van bestuur 2015-2016: vlnr Caroline Coolen, An Delen, Nadja Van Mechelen en Maarten Puls.

Dinsdag 29 september vindt in Den Eyck in Kasterlee de eerste Slimme Startersbeurs plaats, een organisatie van JCI Gheel-en-Thals. De beurs heeft tot doel het ondernemerschap in de Kempen te stimuleren.

“Er zijn een aantal redenen waarom JCI Gheel-en-Thals de organisatie van een dergelijke beurs op zich wil nemen”, zegt Caroline Coolen, verantwoordelijk voor de organisatie. “Ondernemerschap is de jongste jaren om diverse redenen negatief in het nieuws gekomen en gaat hierdoor gebukt onder een negatieve perceptie. Dit is zeer spijtig aangezien ondernemerschap de welvaart in een regio doet toenemen.”

Welvaart behouden
“De Kempen is een relatief welvarende regio en er zijn in onze regio een aantal zeer mooie voorbeelden van een knap staaltje ondernemerschap”, vult Coolen aan. “Studies van Steunpunt Werk en Sociale Economie wijzen uit dat in de Noorderkempen er tradioneel altijd al vrij veel start ups zijn geweest en dat in de Zuiderkempen de jongste vijftein jaar een grote stijging van het aantal start ups is vast te stellen. Maar als JCI Gheel-en-Thals vinden we dat het altijd nog beter kan. Vooral merken we dat er ook veel vraag is naar een centrale plaats waar alle informatie over het starten van een onderneming kan worden bekomen. We zijn dan ook zeer blij dat de gedeputeerde van Economie en Innovatie Ludwig Caluwé onze beurs officieel zal openen.”

De beurs bestaat uit een ‘beursvloer’ waar starters bij een tiental organisaties en bedrijven met al hun vragen terechtkunnen. Parallel daarmee lopen er vijf starters-workshops die kunnen worden bijgewoond. Alle info en inschrijving op www.slimmestartersbeurs.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel, Herentals
Geel

7 faillissementen in de regio

De ondernemingsrechtbank van Turnhout heeft zich ook deze dinsdag gebogen over de faillissementen. Op de lijst staan 7 bedrijven die… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer