Nieuws Kempen Smans creëert ideale werkklimaat dankzij airco-warmtepompen van EcoFusion

Smans creëert ideale werkklimaat dankzij airco-warmtepompen van EcoFusion

Smans creëert ideale werkklimaat dankzij airco-warmtepompen van EcoFusion

Al meer dan 40 jaar is Smans binnen de Benelux dé referentie voor elektronicabedrijven (SMT) en kabelassemblage wanneer het gaat om machines, toestellen en geautomatiseerde productielijnen. Om die positie te behouden, investeerde het bedrijf in 2021 in de temperatuurregulatie van haar gebouwen. Daarvoor vond het bedrijf de ideale totaaloplossing bij EcoFusion. Met airco-warmtepompen kan Smans in één klap zijn ruimtes koelen, verwarmen, conditioneren en zuiveren.

De afgelopen decennia groeide Smans in de Benelux uit tot marktleider en exclusieve distributeur van verschillende merken voor elektronica-assemblage en elektrische kabel- en draadverwerking. Met een sales-consultancy rol waarin het samen met de klant op zoek gaat naar de beste oplossing, en een eigen servicedienst die alles van installatie en opleiding tot preventief en correctief onderhoud begeleidt, stelt het bedrijf uit Turnhout zich op als een totaalpartner.

“In 2021 besloten we de temperatuurregulatie van ons Technology Center te vernieuwen. Vooral tijdens de zomers is het belangrijk om deze ruimtes, die ook dienen als showroom, voldoende koel te houden”, vertelt Jan Van Lieshout, CEO van Smans. “Na een vergelijking tussen enkele spelers bleek EcoFusion prijstechnisch voor ons de ideale partner te zijn. Dankzij hun airco-warmtepompen kunnen we nu koelen, verwarmen, conditioneren, maar tegelijkertijd ook de lucht zuiveren. Middenin een coronapandemie en met het oog op de toekomst was dat laatste zeker geen onbelangrijke factor.”

Professionele uitstraling en samenwerking

Met de airco-warmtepompen – 5 buiten en 10 binnen – speelde Smans niet enkel in op een verbeterde werkomgeving voor de eigen werknemers. “Ook de uitstraling naar onze klant is belangrijk”, zegt Van Lieshout. “Waar we voordien onze ruimtes verkoelden met mobiele airco-units en hun gebruikelijke slang door de muur, ogen we nu veel professioneler.”

“Veel aircoleveranciers zijn sterk in installatie, maar wij gaan nog een stap verder. We nemen een adviesrol op waarin we in verstaanbare taal onze kennis en knowhow overbrengen aan de klant”, vult Hans den Ouden, zaakvoerder van EcoFusion, aan. “De samenwerking met Smans was onze eerste echt grote installatie op vlak van airco. We zijn erin geslaagd om een technisch hoog niveau na te streven, wat ervoor heeft gezorgd dat we zijn kunnen groeien in het airco-warmtepompverhaal.”

Uitbreiding om de hoek

Binnenkort komt er een ruimte vrij in het Technology Center. Om ook die ruimte van een airco-warmtepomp te voorzien, zal Smans opnieuw een beroep doen op de diensten en na-service van Ecofusion.

“We zijn over de hele lijn tevreden. Een verderzetting van de samenwerking bij nieuwe projecten is voor ons dan ook een logische keuze”, besluit Van Lieshout.

EcoFusion is een ervaren installateur van zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en airco-warmtepompen die voor een totaalontzorging gaat.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Verborgen parel

4x winkels voor natuurcosmetica

Natuurlijke verzorgingsproducten blijven aan belang winnen. Niet alleen webshops maar ook steeds meer fysieke zaken gespecialiseerd in natuurcosmetica openen de deuren.… Lees meer

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.