Nieuws Kempen Smet Jet verkoopt ruimdienst en focust verder op industrie

Smet Jet verkoopt ruimdienst en focust verder op industrie

Smet Jet verkoopt ruimdienst en focust verder op industrie

Vlnr: Roman Lesley, Lambert Laurens, Roos Marnix en Van der Horst Marvin.

Vlnr: Roman Lesley, Lambert Laurens, Roos Marnix en Van der Horst Marvin.

Smet Jet, met hoofdkantoor in Oevel en actief in industriële reiniging, heeft zijn ruimdienst in Oostende verkocht aan twee voormalige medewerkers. De afdeling industriële reiniging blijft wel behouden in Oostende. De operatie kadert in de verdere focus op de industriële dienstverlening.

Bij de vernieuwing die Smet Jet in 2014 opstartte, is er besloten om de focus te leggen op de kernactiviteiten, namelijk industriële reiniging met de daarbij horende waste activiteiten, chemische reiniging, slibontwatering en geautomatiseerde projecten. Om deze verder uit te bouwen en zich nog meer te specialiseren in deze activiteiten, besliste Smet Jet om de ruimdienst, het voormalige Edelweiss, te verkopen. “Onze ruimdienst is vooral gericht op particulieren terwijl onze andere activiteiten zich richten tot de industrie. Om de klanten van beide bedrijven optimaal verder te kunnen helpen, is een opsplitsing noodzakelijk”, licht CEO Philip Smet toe.

Op 1 december 2015 is de ruimdienst overgenomen door twee voormalige Smet Jet-medewerkers: Lambert Laurens en Roman Lesley. Het personeel blijft behouden, evenals de naam Edelweiss en de klanten blijven ook dezelfde service krijgen. Edelweiss verhuist naar een nabijgelegen pand om zo de klanten binnen de driehoek Brugge, Knokke, De Panne te blijven behelpen.

Extra operatoren aanwerven
Er blijft ook een nauwe samenwerking bestaan tussen Smet Jet en Edelweiss voor de regio Oost- en West-Vlaanderen. “Voor Smet Jet is dit een ideale kans om zich nog meer te focussen op industriële reiniging bij klanten in Oost- en West-Vlaanderen. Er zal dan ook een projectleider uit Oevel, met jarenlange ervaring in de industrie en petrochemie, het team van Oostende versterken. Verder willen we ook zo snel mogelijk extra operatoren aanwerven om mee in te zetten voor de industriële reiniging in die regio”, zegt Philip Smet.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer