Nieuws Kempen Smet Jet verkoopt site in Oevel

Smet Jet verkoopt site in Oevel

Smet Jet verkoopt site in Oevel

Smet Jet vernieuwingCEO Philip Smet van de industriële reinigingsfirma Smet Jet heeft vorige week het personeel van het bedrijf laten weten dat de ruimingsactiviteit in Oostende en de sites in Oevel, Sint-Gillis-Waas en Courcelles te koop zijn. De opbrengsten worden geherinvesteerd in satellietvestigingen en een nieuwe site en gebouw voor de hoofdzetel. Smet Jet wil zich in de toekomst voortaan focussen op drie kernactiviteiten: industriële reiniging, chemische reiniging en slibontwatering.

„Zo is de 50.000 vierkante meter waarover we nu beschikken aan de Nijverheidsstraat in Oevel veel te groot voor ons. Vermits het om een toplocatie gaat, willen we dit verkopen en de meerwaarde gebruiken om een nieuwe hoofdzetel op maat te bouwen.”

Deze strategische beslissing is ook het gevolg van een verminderde omzet bij bepaalde bedrijfsonderdelen van Smet Jet. De Belgische industriële markt presteert zwak. Daarom worden activiteiten zoals de ruimdienst (voor particulieren) in Oostende verkocht, net zoals het beitsen en passiveren in Sint-Gillis-Waas en de business unit Water Solutions. De bedrijfsorganisatie wordt lichter door te centraliseren.

„Alles wat geen toegevoegde waarde biedt voor onze drie kernactiviteiten wordt afgestoten. Hierdoor zijn enkele sites te groot en is een herlocatie nodig’, zegt Dirk Vander Eyken, aangesteld als Managing Director Smet Jet België om de vernieuwing door te voeren. ‘We blijven vanuit lokale sites opereren in alle regio’s waar we actief zijn, dus in de nabijheid van onze klanten onder meer in de havens van Gent en Antwerpen.”

Smet Jet stelt ook het nieuwe bedrijfslogo voor en nam deze maand Christel Goossens in dienst als Company Safety Officer. Smet Jet heeft de ambitie om het veiligste en meest kwaliteitsvolle bedrijf in de sector te worden. Het bedrijf startte de laatste jaren ook succesvolle projecten op in groeimarkten zoals Afrika, het Midden-Oosten en Azië.

„Deze strategische keuze en de vernieuwingsoperatie maken ons bedrijf sterker voor de toekomst”, besluit CEO Philip Smet.

Het Belgische familiebedrijf Smet Jet is al veertig jaar actief op de markt van de industriële en chemische reiniging, slibontwatering, afval- en milieubeheer. Het heeft in België vijf vestigingen: Oevel, Antwerpen, Oostende, Sint-Gillis-Waas, Flémalle en Courcelles. Er werken zo’n 270 mensen, waarvan 110 in Oevel. Smet Jet heeft een dochteronderneming in Zuid-Afrika en in Saoedi-Arabië.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer