SMIK&SMAK Sandra Schelles baat al 25 jaar haar chocoladewinkel Smik en Smak in Lille uit. — © Nele Daems Photography

Smik & Smak viert 25-jarig bestaan: “Alle klanten krijgen lekkere attentie”

De chocolade- en delicatessenwinkel Smik & Smak in de Kabienstraat in Lille bestaat exact 25 jaar. Uitbaatster Sandra Schelles (53) legt daarom vanaf eind september haar klanten extra in de watten.

De bekende chocoladewinkel Smik & Smak in de Kabienstraat in Lille viert een zilveren jubileum. Op vrijdag 2 oktober 1998 opende Sandra Schelles op 28-jarige leeftijd voor het eerst de deuren van Smik & Smak. Toen was de winkel nog ondergebracht in een bescheiden bureelcontainer voor de deur. Enkele jaren later kreeg de zaak een permanente plaats in de woning zelf. De focus van Smik & Smak bleef doorheen de jaren ongewijzigd: het verkopen van artisanale chocolade, kwalitatieve zoete delicatessen en persoonlijke geschenken.

“Smik & Smak is in 25 jaar tijd niet zo veel veranderd. En dat is net onze sterkte”, vertelt uitbaatster Sandra Schelles. “We moeten het niet hebben van trends of rages, maar wel van goede kwaliteit en een persoonlijk service.”

Verjaardagsfeest

Smik & Smak start het zilveren verjaardagsfeest op vrijdag 29 september en zaterdag 30 september. De delicatessenzaak trakteert alle klanten op kopjes koffie, thee en chocolademelk. De barista van Tati Coffee Roasters uit Turnhout en ook de ‘hofleverancier’ van Smik & Smak parkeert twee dagen lang een koffietruck voor de winkel. Ook in de loop van de twee weken die daarop volgen, worden de klanten in de watten gelegd. Bij elke aankoop krijgen ze lekkere attenties mee naar huis en ook online wordt er gevierd.