Hotelschool Geel Foto: Facebook

Smiley toont kwaliteit van Geelse hotelschool

De Hotelschool van Sint Jozef in Geel ontvangt voor de 2de maal  het hoogste kwaliteitslabel voor voedselveiligheid van het FAVV. De smiley is uitgereikt
na een audit van een externe firma Inscert Partner. Hierbij werd er gekeken naar voedselveiligheid, hygiëne en het toepassen van een correct autocontrolesysteem.

Concreet gaat het over alle opleidingen bakkerij, slagerij, restaurant-keuken, grootkeuken en hotel. De sectororganisatie Horeca Forma ondersteunde en begeleidde de school bij het behalen van dit kwaliteitscertificaat. De school benadrukt hiermee ook het belang van voedselveiligheid in de opleiding. De Smiley is het resultaat van een intensief proces dat de schoolleiding, de leerkrachten en de leerlingen samen doorliepen.

“De Smiley is een zeer belangrijke aanmoediging voor onze onderwijsvorm om de opleidingen te versterken en ook in de toekomst te blijven zorgen voor een kwalitatieve instroom in de sector”, zegt directeur Bob Heylen in Het Laatste Nieuws. “De horecascholen in Vlaanderen kennen tegenwoordig een wisselend succes. Sint Jozef Geel heeft gelukkig de laatste twee schooljaren opvallend meer leerlingen ingeschreven.”

Sint Jozef organiseert volgend jaar voor het eerst de richting ‘Bakkerijtechnieken’, voor leerlingen die na hun middelbaar nog verder willen studeren.