Nieuws Kempen SOON festival voedt Kempen met innovatieve ideeën

SOON festival voedt Kempen met innovatieve ideeën

SOON festival voedt Kempen met innovatieve ideeën

GEEL – vanaf nu kan je inschrijven voor SOON. Dat is een nieuw “hop-on hop-off” festival rond innovatie op dinsdag 12 mei op de Geelse innovatiecampus. Bezoekers van SOON maken kennis mat allerlei vernieuwende ideeën. Bedrijven kunnen nog partner worden van het festival.

Op dinsdag 12 mei staat de Geelse innovatiecampus in het teken van SOON, een nieuw festival waar je allerlei ideeën kan opdoen rond innovatie.

“Iedereen kan aan innovatie doen en het zit overal, dat is de centrale gedachte”, licht mede-organisator Stijn Coenen toe. “We presenteren voorbeelden van wereldniveau. Maar evengoed zijn er simpele tips over hoe werkgevers of werknemers zelf aan innovatie kunnen doen door een beetje anders te denken.”

Ruime mix

Het festival heeft een gevarieerd programma in petto. Voor de keynotes tekenen Richard Van Hooijdonck en Petri Rajaniemi en Margriet Sitskoorn, internationale visionairs met een bijzondere blik op de toekomst. Er is zeker ook ruimte voor “lokale helden”, talent van eigen bodem waarvan je nog zult horen. Storytellers brengen met overtuiging een sterk staaltje good practices en dan is er nog de Experience area, waar je (nog) onbekende maar sterke Kempische innovatieve ondernemers en hun producten kan ontdekken: van prototypes tot gecommercialiseerde producten, van studenten tot professionals.  “Er zullen 1.500 studenten zijn en minstens 500 professionals”, rekent Stijn Coenen. “Zelfs de afsluiter, ‘SOON at sunset’ wordt de moeite waard: een netwerkevenement, maar dan wel met allerlei high-tech elementen.”

Nieuw

SOON bouwt voort op eerdere gelijkaardige initiatieven die onder meer de Thomas More hogeschool tijdens de voorbije jaren al organiseerde. Nu op vrijwel alle vlakken een niveau hoger wordt geschakeld, breekt het festival door met een nieuwe naam: SOON. “Die naam duidt aan dat de positieve toekomstgerichte innovatie die wij aanreiken bedoeld is voor de heel nabije toekomst. In principe is morgen iedereen aan zet”, vertelt Coenen.

Breed gedragen

SOON is een initiatief van een uniek samenwerkingsverband tussen Startup2440, het Geelse Ecosysteem voor jong ondernemerschap met ICE Cube van Thomas More, Co-coon2440 (KU Leuven campus Geel), Stad Geel en jeugdhuis de Vonk; Unizo provincie Antwerpen, VOKA Mechelen-Kempen, Blenders en Vanroey.be. Ook zijn er nog de partners die SOON inhoudelijk en financieel mee vormgeven en mogelijk maken: Janssen Pharmaceutica, NIKE ELC, Belcotec, ECS, Groep Van Roey en PFL.

Ook uw bedrijf kan nog partner van SOON worden. Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met Stijn Coenen (ICE Cube Thomas More) op 0484 69 87 24.

Alle informatie en tickets: www.soonfestival.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.