Nieuws Kempen Sophie Vangheel (Cunina) geeft minister les in ontwikkelingssamenwerking

Sophie Vangheel (Cunina) geeft minister les in ontwikkelingssamenwerking

Sophie Vangheel (Cunina) geeft minister les in ontwikkelingssamenwerking

cuninaStichter en voorzitter van ontwikkelingsorganisatie Cunina uit Geel Sophie Vangheel was afgelopen maandag uitgenodigd op het kabinet van minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo. Die had haar gevraagd om haar visie op ontwikkelingssamenwerking te geven. “De minister stond versteld van de groei die onze organisatie heeft doorgemaakt en de manier waarop we dat hebben gerealiseerd”, zegt Sophie Vangheel.

“We ontmoetten mekaar eind vorig jaar na afloop van de tv-opnames van de Quiz van het Jaar”, vertelt de voorzitter het verhaal. “Onze ambassadrice Nathalie Meskens speelde voor Cunina en de minister voor een andere organisatie. Na afloop bracht Nathalie me in contact. Hij vond het een heel interessant gesprek en zei dat hij me zou uitnodigen voor een verderzetting op zijn kabinet. Een paar weken geleden kreeg ik de uitnodiging.”

School in 3 maanden
Het gesprek op het kabinet duurde welgeteld 1 uur en 15 minuten. “Veel NGO’s komen naar het kabinet om geld te vragen voor projecten, wij niet. We werken al 25 jaar zonder subsidies en willen dat zou houden. Ik zei tegen de minister dat ik iemand speciaal in dienst zou moeten nemen voor het schrijven van de subsidiedossiers en dat we bij een goedkeuring misschien 2 jaar moeten wachten op het geld. Wij bouwen een school in 3 maanden.”

“In tegenstelling tot veel grote NGO’s draait het bij ons om het persoonlijke en de transparantie. Wij geven nul euro uit aan betalende reclame en houden onze werkingskost onder de 10%. Ik ben de stichter van de organisatie en leid die nog altijd. Dit is mijn levenswerk. Hij was zeer gecharmeerd door mijn bezieling en ook door het feit dat ik voor fondsen naar bedrijven stap.”

Cunina kan rekenen op een brede steun vanuit het (Kempense) bedrijfsleven. De NGO is actief in zes landen waaronder Haïti, Nepal en Oeganda en legt de focus op onderwijskansen voor kinderen. “Ik vond het een grote eer om te worden uitgenodigd bij de minister”, besluit Sophie Vangheel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer