Nieuws Kempen Soudal doet overname vlak bij huis

Soudal doet overname vlak bij huis

Soudal doet overname vlak bij huis

Soudal kondigt een nieuwe overname aan in Nederland. Siliconenfabriek Momentive in Bergen-op-Zoom komt terecht onder de vleugels van de Turnhoutse multinational. Dirk Coorevits, ceo van Soudal, is blij met de aqcuisitie: “We zijn trots op deze nieuwe internationale overname. Het past perfect in onze internationale groeiambities en zorgt voor capaciteit voor toekomstige ontwikkeling. We heten alle medewerkers van de Momentive-site van harte welkom bij de Soudal Groep.” Voor Soudal is het de 23ste productiesite ter wereld.

De Momentive siliconenfabriek heeft 32 productiemedewerkers in dienst en produceert zowel acetoxy als neutrale siliconen voor de bouwsector. De site met operationele productiefaciliteiten in Bergen-op-Zoom heeft een oppervlakte van 10.000 m²  en produceert siliconen van hoogwaardige kwaliteit. “De knowhow en ervaring van de medewerkers past perfect bij de wereldwijde activiteiten van de Soudal Groep, die al tien productievestigingen voor mastieken over de hele wereld exploiteert. Deze extra capaciteit zal Soudal in staat stellen om de verdere verkoopgroei van hoogwaardige kitten te volgen”, zegt de Soudal Groep in het persbericht.

De productieactiviteiten op de site van Bergen-op-Zoom blijven ongewijzigd. Er wordt al gekeken of er in de toekomst investeringen gedaan kunnen worden.

Soudal, het bedrijf van oprichter Vic Swerts, is intussen op alle continenten actief met 23 fabrieken. Er werken meer dan 3.500 werknemers in de 73 filialen, waarvan 23 fabrieken. In november kondigde het bedrijf de duurste overname uit zijn geschiedenis aan, met Al Muqarram Insulation Material Industry uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.