Nieuws Kempen Soudal innoveert: gooi geen halfvolle spuitbus PU-schuim meer weg

Soudal innoveert: gooi geen halfvolle spuitbus PU-schuim meer weg

Soudal innoveert: gooi geen halfvolle spuitbus PU-schuim meer weg

soudalSoudal, de Turnhoutse producent van mastieken, lijmen en PU-schuim, heeft een speciale handgreep ontwikkeld die op een spuitbus PU-schuim staat geplaatst waardoor je die tot zes weken na het eerste gebruik nog kunt aanwenden. “PU-schuim hardt uit wanneer het in contact komt met lucht”, legt marketing en R&D-manager Luc Thys uit. “Was je vroeger klaar met een bepaald werk, dan moest je soms een nog halfvolle bus weggooien. Nu voorkomen we dus een heleboel afval.” De nieuwe ontwikkeling kreeg de naam Genius Gun en het bedrijf vroeg er een patent voor aan.

Bij Soudal staat innovatie in de genen geschreven. “Maar innovatie heeft pas nut wanneer die voor iemand een waarde heeft”, voegt Luc Thys daar onmiddellijk aan toe. “In dit geval dus de eindgebruiker, de doe-het-zelver.” Die kan voortaan een dopje op een slangetje plaatsen wanneer hij zijn werkzaamheden heeft beëindigd. Wil hij verder doen, dan kan haalt hij het dopje er weer af. “De innovatie is niet wat je ziet en is op zich ook niet relevant voor de gebruiker. Het nieuwe zit in de luchtdichte verbinding tussen de handgreep en de spuibus. Het lijkt eenvoudig maar ik kan je verzekeren dat er veel onderzoek aan vooraf ging. We zijn hier trouwens vertrokken vanuit de vraag van de gebruiker.”

Verkoop gestart in VS
De Genius Gun wordt inmiddels in heel Europa verkocht en zelfs daarbuiten. “We beginnen er nu mee in de VS”, meldt Luc Thys. “Polen is voor de doe-het-zelfzaken al volledig omgeschakeld naar deze toepassing. Duitsland volgt vanaf begin volgend jaar. Ook in België is de versie met handgreep beschikbaar voor zowel de particuliere als de professionele gebruiker.”

Wil je nog meer innovatieverhalen van Soudal, kom dan op 19 november naar Made in Kempen Live in Turnhout. Luc Thys is één van de sprekers. Nog niet ingeschreven? Doe dat dan nu.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer