Nieuws Kempen Soudal neemt Zweedse Proflex AB over

Soudal neemt Zweedse Proflex AB over

Soudal neemt Zweedse Proflex AB over

Håkan Blommé, manager Soudal Proflex AB.

Håkan Blommé, manager Soudal Proflex AB.

Het Turnhoutse Soudal breidt zijn activiteiten uit in Scandinavië. De fabrikant van kitten, lijmen en PU-schuimen verwerft de volledige meerderheid in het Zweedse Proflex Trading AB. Dit is meteen het 54ste filiaal van Soudal wereldwijd.

Als exclusieve distributeur van Soudal heeft Proflex door de jaren heen een gerenommeerde plaats in de Zweedse bouwwereld verworven. Net als Soudal in Turnhout is Proflex in Zweden actief in de professionele bouwmarkt. In de voorbije decennia verwierf Proflex, naast de distributie van Soudal-producten, tevens een goede reputatie in de verdeling van bouwproducten aan raamproducenten, complementair met het Soudal Windows System. Soudal zal deze activiteiten verder uitbouwen door de verdere implementatie van enkele bekende merken zoals Fix ALL® en Genius Gun® en enkele totaalsystemen zoals het ‘luchtdicht bouwen concept’.

Om volledig te worden geïntegreerd in de wereldwijde structuur van de Soudal-groep wordt Proflex omgedoopt tot Soudal Proflex AB. De overname van Proflex Trading AB omvat al het personeel en activa. De huidige manager Håkan Blommé zal het nieuwe filiaal blijven leiden.

Håkan Blommé: “De directe betrokkenheid van Soudal opent enkele belangrijke opportuniteiten voor de Zweedse bouwwereld. Soudal heeft al bewezen dat het snel kan inspelen op de specifieke en lokale noden van een land. We zullen gestaag deze geslaagde concepten introduceren, altijd aangepast en rekening houdend met de specifieke eisen van de Zweedse markt.”

Wereldwijde aanwezigheid
Dirk Coorevits, managing director Soudal: “Dankzij de opening van een Zweeds filiaal wil Soudal haar positie in Scandinavië verder uitbouwen. Met de aanwezigheid van filialen in Denemarken, Noorwegen en nu ook Zweden kan Soudal de Scandinavische markt en haar groeiende bouwmarkt volledig ondersteunen. De overname van Proflex is een verdere stap in de ambitie van Soudal om wereldwijd aanwezig te zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer