Nieuws Kempen Soudal rondt de kaap van 1 miljard euro omzet

Soudal rondt de kaap van 1 miljard euro omzet

Vic Swerts ziet Soudal groeien.

Soudal rondt de kaap van 1 miljard euro omzet

TURNHOUT – Voor het eerst in het bestaan van Soudal steeg de omzet boven de symbolische kaap van 1 miljard. In 2021 bedroeg de nettowinst 54,7 miljoen euro.

Niet dat corona zo zwaar heeft gewogen op het bedrijf, toch overschreed Soudal die symbolische kaap pas een jaar later dan gehoopt. De omzetstijging is deels toe te schrijven aan de mondiale stijging van de grondstofprijzen, die Soudal diende door te rekenen, maar toch is bijna de helft van die stijging te danken aan de groei en de inspanningen van de ondertussen meer dan vierduizend werknemers wereldwijd.

Manager van het jaar

Stichter-voorzitter Vic Swerts beseft dat 2022 wel eens een heftig jaar zou worden. “Maar met deze bemanning en met als stuurman Dirk Coorevits, die zich in 2021 een jaar lang Trends Manager van het Jaar mocht noemen, durf ik nu al positief vooruit te blikken: 2022 wordt een fantastisch jaar!”

Duurzaamheid

Soudal werkt aan duurzaamheid. Het bedrijf specialiseert zich al jaren in systemen voor energieneutraal en passief bouwen. Het ontwikkelt producten die ook na vele jaren performant blijven en daardoor minder vaak hersteld of vervangen moeten worden. De afdeling R&D focust op de ontwikkeling van producten die beter presteren op het vlak van energie en isolatie. Bovendien moeten deze producten solventvrij en dus minder schadelijk voor het milieu zijn.

Energieneutraal

Deze doelstelling wordt ook vertaald in de eigen gebouwen. De nieuwe plant 5, die op dit ogenblik wordt gebouw in Turnhout, wordt verwarmd met een geothermiecentrale. De kantoren in Turnhout kregen warmtepompen. De volgende jaren worden nog meer zonnepanelen en een eigen windturbine geplaatst.

Pionier

“We kunnen zonder meer tevreden terugblikken op het jaar 2021”, zegt ceo Dirk Coorevits. “Maar we kijken ook ambitieus vooruit. Soudals vaste wil om een globale speler te worden met een duurzame, oplossingsgerichte aanpak, verplicht ons om te investeren en pionieren in nieuwe productconcepten. Deze kunnen dan uitgerold worden over zoveel mogelijk landen en marktsegmenten. Dit is ons maatschappelijk commitment naar de wereld.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.