SOUDAL RECYCLE

Soudal trekt voluit de recyclagekaart voor verpakkingsmaterialen

Het Turnhoutse Soudal schakelde dit jaar al meer dan 500 ton aan verpakkingen om naar gerecycleerde kunststoffen. Hiermee is de Turnhoutse lijmen en siliconenproducent stevig op weg naar een maximale omslag naar circulaire verpakkingen.

Soudal schakelde de voorbije jaren de verpakking van vele honderden artikelen om naar verpakking op basis van Post Consumer Recycled (PCR)-recyclaat. Zo werd dit jaar al meer dan 500 ton PE-grondstof vervangen door recyclaat. De kappen op Soudal PU-schuim bussen werden al sinds 2022 volledig omgezet naar kappen op basis van 100% recyclaat. Genius Gun-schuimadapters worden geleidelijk aan ook naar 70% reclyclaat omgeschakeld.

Kokers voor verpakking van Soudal-silicone en andere bekende producten in kokers werden al in diverse landen zoals België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Frankrijk omgezet naar kokers op basis van gerecycleerd PE. Binnenkort zal dat ook gebeuren in Duitsland, Italië, Hongarije, Roemenië en Tsjechië. Elke maand produceert Soudal nu al meer dan 1.000.000 kokers met gerecycleerde kunststof. Voor Soudal-lijm in emmers wordt al enkele jaren systematisch gebruik gemaakt van emmers met 75% PCR-recyclaat.

Met deze verwezenlijkingen is Soudal goed op weg naar een maximale omslag naar circulaire verpakkingen. Tegelijk werden nog enkele andere initiatieven genomen om de impact van de onderneming fel te reduceren, zoals het gebruik van meer circulaire grondstoffen en consequente investeringen in hernieuwbare energie voor de productie.