Nieuws Kempen Soudal trekt zich terug uit voetbalclub Westerlo

Soudal trekt zich terug uit voetbalclub Westerlo

Soudal trekt zich terug uit voetbalclub Westerlo

dsc_3885-300x199Soudal blaast de overname van voetbalclub KVC Westerlo af. Dat laat het Turnhoutse bedrijf weten in een persbericht. Soudal-voorzitter Vic Swerts is met onmiddellijke ingang ook geen voetbalvoorzitter meer. Meningsverschillen met het huidige bestuur liggen aan de basis.

“Soudal meldt dat de plannen voor een kapitaalinjectie in KVC Westerlo zijn afgesprongen”, aldus het persbericht. “Soudal had een ambitieus investeringsplan, maar liep vast op principiële discussies met het huidige bestuur. De visies over de te volgen strategie van de voetbalclub liggen te ver uit elkaar om tot een succesvolle samenwerking te kunnen komen. Na de zoveelste patstelling vorige week heeft Soudal-voorzitter Vic Swerts besloten af te zien van zijn investeringsplannen. Het huidige bestuur krijgt hiermee zijn volledige vrijheid terug om de toekomst zelf in te vullen.”

Hoofdsponsor
Soudal kondigde in juli jl. de overname van KVC Westerlo aan om de Kempense verankering te verzekeren. De ambitie was om de club uit te bouwen tot een gezonde middenmotor. Hoewel die overname nu niet doorgaat, blijft het Turnhoutse bedrijf hoofdsponsor tot 2020. “Dat staat los van mekaar”, aldus Soudal.

De voetbalclub zegt “akte te hebben genomen van de beslissing van hoofdsponsor Soudal om de geplande kapitaalsverhoging niet door te voeren.” De raad van bestuur zal spoedig samenkomen om het verdere verloop te bespreken. De club staat momenteel op de laatste plaats in de rangschikking van eerste klasse.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer