Nieuws Kempen Soudal Turnhout behaalt ISO 14001-milieucertificaat

Soudal Turnhout behaalt ISO 14001-milieucertificaat

Soudal Turnhout behaalt ISO 14001-milieucertificaat

soudalSoudal Turnhout heeft het ISO 14001-certificaat behaald. ISO 14001 beschrijft de eisen voor een goed systeem van milieumanagement. Deze certificatie is te vergelijken met de bekendere ISO 9001-standaard voor kwaliteitsmanagement.

Een belangrijk aandachtspunt voor Soudal is het minimaliseren en het recycleren van reststoffen. Het bedrijf beperkt op allerlei manieren de stromen reststoffen en is bijvoorbeeld een voorloper met zijn volledig geautomatiseerde menginstallaties van een aanzienlijk deel van de totale productie. Op deze manier is productie mogelijk zonder verliezen of de noodzaak om installaties te reinigen.

De reststoffen die nog altijd ontstaan, worden maximaal gerecycleerd. Papier en karton, plastic, ijzer, hout, olie, elektronica, inktpatronen,… worden allemaal apart verzameld en verwerkt. Daarnaast zijn afvalverwerkende bedrijven verplicht door Soudal om reststoffen energetisch te recycleren, dit wil zeggen dat ze energie moeten opwekken.

Nog meer inspanningen
Er werden nog andere inspanningen gedaan zoals het beperken van het watergebruik en het aanwenden van regenwaterrecuperatiesystemen, het meer en meer reinigen van vaten met oplosmiddelvrije producten, de installatie van hoogrendement verlichting, enz.

Luc Thys, directeur marketing en R&D, is een van de sprekers op Made in Kempen Live op donderdag 19 november 2015. Inschrijven kan via deze link.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer