Nieuws Kempen Soudal zoekt nog bijkomende werknemers

Soudal zoekt nog bijkomende werknemers

Soudal zoekt nog bijkomende werknemers

TURNHOUT – Soudal blijft aanwerven. De wereldwijd actieve producent van mastieken, lijmen en PU-schuimen met hoofdkwartier in de Kempen meldt dat er voor zijn vestiging in Turnhout, dit jaar al 40 bijkomende hoog opgeleide mensen in dienst werden genomen. En er komen nog aanwervingen  aan.

Afgelopen woensdag vond op Soudal de jaarlijkse ‘Know Soudal’-dag plaats, waarop recente aanwervingen een hele dag werden ondergedompeld in de wereld van Soudal in al zijn facetten. Het auditorium aan de Everdongenlaan bleek in tijden van COVID-19 maar net groot genoeg om alle aanwervingen een dag lang te kunnen huisvesten volgens de social distancing regels.

In 2019 steeg bij Soudal wereldwijd het aantal tewerkgestelde FTE’s van 3015 naar 3242. Dit jaar zijn daar in Turnhout alleen al nog eens 40 bijgekomen. Soudal investeert zo volop in verdere groei met sterke profielen die de tientallen buitenlandse filialen verder mee zullen uitbouwen. Ook de originele aanwervingscampagne voor ingenieurs van begin 2020 (o.a. vertoond in Kinepolis) heeft zijn vruchten afgeworpen.

Vooral in de vestiging in Turnhout zijn de komende tijd veel extra mensen nodig. Soudal gaat op de 4,3 hectare grote ‘Sunnyland-site’ aan de Everdongenlaan een hypermoderne productiesite bouwen. In deze fabriek zullen bijna volautomatisch grote hoeveelheden voegmastieken gemengd en afgevuld worden. Deze doorgedreven automatisatie betekent minder afval en minder energiegebruik, maar zeker niet minder werknemers. Ook voor die nieuwe bedrijfssite neemt Soudal de volgende jaren mensen in dienst. “Volgend jaar bestaat Soudal 55 jaar”, weet  Vic Swerts, voorzitter-stichter van Soudal. “En inzake investeringen zijn we actiever dan ooit. We breiden uit en bouwen op 5 continenten, en dat betekent uiteraard: aanwerven. We hebben sinds ons ontstaan nog meer crisissen zien passeren, maar dat heeft onze constante groei nooit onderbroken, laat staan teruggedraaid. Net als bij de bankencrisis van 2008 zijn we blijven aanwerven. En net als toen, zullen we ook nu sterker uit deze crisis komen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer