Nieuws Kempen Speedscreening: speeddaten met sollicitanten

Speedscreening: speeddaten met sollicitanten

Speedscreening: speeddaten met sollicitanten

SpeedscreeningVDAB lanceerde gisteren Speedscreening. Dit videochat-systeem biedt werkgevers en werkzoekenden de kans zonder verplaatsing met elkaar kennis te maken. In 6 minuten of minder zoeken ze uit of ze bij elkaar passen. Als het klikt kun je verder afspreken. Klikt het niet, dan neem je afscheid en ga je door naar de volgende. Speedscreening helpt werkgevers bij het maken van een preselectie, zoals een motivatiebrief.

Hoe u ‘speedscreent’ met kandidaten
VDAB zorgt voor de voorbereidingen. De dienst nodigt werkgevers en werkzoekenden uit voor een sessie van één uur rond een bepaalde beroepencluster, zoals verkoop, bouw, ICT. Toegang gebeurt via individuele log-ins. Gebruikers hoeven geen software te installeren. Als werkzoekende klik je de bedrijven aan met wie je wil kennismaken en je kiest ook de provincies waar je wil werken. Je krijgt telkens 6 minuten de tijd om via videochat na te gaan of je bij elkaar past. De werkgever vertelt wat zijn vacature precies inhoudt. Het is dan aan de werkzoekende om zijn ‘date’ te overtuigen dat hij de geschikte kandidaat is.

Tijdens dit gesprek kunnen beide partijen ook gegevens intikken en bijvoorbeeld een cv doormailen, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden voor een ‘echt’ sollicitatiegesprek. Na 6 minuten word je automatisch doorverbonden met een nieuwe werkgever of werkzoekende.

Tijdswinst en lichaamstaal
Het grootste voordeel is zeker de tijdswinst: niemand hoeft zich te verplaatsen en na één keer inloggen kan je met meerdere bedrijven of werkzoekenden in gesprek te gaan. Daarnaast is het een voordeel dat de kennismaking veel persoonlijker is dan via mail of brief: deelnemers kunnen hun lichaamstaal inzetten.

Snel, any time, anywhere
“Vorig jaar organiseerde VDAB verschillende jongerenpanels en een co-creatie wedstrijd om te achterhalen hoe jongeren het liefst door VDAB geholpen willen worden. Hun antwoord: snel, any time en anywhere. Speedscreening is een van onze antwoorden op hun vraag”, aldus Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel, Herentals
Geel

7 faillissementen in de regio

De ondernemingsrechtbank van Turnhout heeft zich ook deze dinsdag gebogen over de faillissementen. Op de lijst staan 7 bedrijven die… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer