Tobias Maerien van fitnessclub Sterker.

Sport- en voedingscoach start nieuw soort van fitnessketen: “Je komt hier alleen op afspraak”

RETIE, RAVELS - TURNHOUT - Sport- en voedingscoach Tobias Maerien (32) uit Retie heeft samen met een privénvesteerder uit Ravels een nieuw soort van fitnessketen opgericht: Club Sterker. “Het verschil met de traditionele fitnessketens is dat onze studio’s niet publiek zijn. Je komt hier alleen op afspraak. Elke klant wordt persoonlijk begeleid.”

Tobias Maerien runt al twaalf jaar een eigen fitnesszaak in Retie, 4U2 In Motion, waar hij zijn klanten persoonlijk begeleidt op het vlak van sport en voeding. Samen met zijn zakenpartner John De Waal (51) uit Ravels wil hij nu een nieuwe stap zetten. “Met Club Sterker doen we iets wat vandaag nog niet bestaat in onze sector: we willen een keten uitbouwen van kleine fitnessstudio’s waar je alleen terecht kunt voor personal training en persoonlijk voedingsadvies. Heel doelgericht, 100% op maat van de klant.”

Twee filialen

Voorlopig heeft Club Sterker twee filialen: de bestaande studio van Tobias in het Meierend in Retie en een nieuw filiaal dat is ondergebracht in het sportcomplex van turnclub Lenig & Gezwind in de Smiskensstraat in Turnhout. “We willen op minstens vijf locaties in de regio een aparte studio van 250 tot 300 vierkante meter openen, telkens met de allerbeste cardio- en krachttoestellen. We kiezen voor hoogwaardige materialen omdat we weten dat de toestellen ook goed en zorgzaam gebruikt gaan worden, want er is altijd een personal coach aanwezig."

Met zijn personal-trainingsstudio’s mikt Tobias op de goede middenklasse van mannen en vrouwen vanaf 30 jaar. “Op basis van jouw doelstellingen en jouw werk- en gezinssituatie werken we een schema uit van voeding en beweging dat leefbaar en haalbaar is op korte én op lange termijn. Het heeft geen zin om een zakenman, die regelmatig met klanten gaat eten, alcohol te ontzeggen. Zondigen mag. Een etentje of een feestje kunnen we perfect integreren in ons programma door vooraf of achteraf te ‘compenseren’, bijvoorbeeld met een lunch met meer eiwitten en vezels en minder koolhydraten: meer groene groenten, vis of vlees en minder brood of pasta.”

 

35 tot 70 euro per uur

De prijs voor deze ‘sterkere’ fitness op maat is in verhouding. “65 tot 70 euro per uur voor een 1 op 1-benadering (met 1 trainer voor 1 klant, red.)”, zegt Tobias. “Of 20 tot 25 euro per uur wanneer je kiest voor een ‘small group’-training met één personal coach voor een groepje tot zes personen.”

In de trainingsstudio’s in Retie en Turnhout wordt ook een aparte ruimte ingericht voor sport- of ontspanningsmassage. “Sportmassage is goed voor de ontwikkeling en het herstel van je spieren. Maar ook ontspannende massage kan in grote mate bijdragen tot het sneller bereiken van je doelstelling. Ik heb heel wat klanten met een druk leven en veel stress. Massage kan daarbij helpen om je stressniveau te verminderen. Zo ga je beter functioneren, beter slapen, beter herstellen, beter trainen en zo ook beter kunnen weerstaan aan suikerrijke snacks en andere ongezonde verleidingen.”