Sportscafe Tielenhei Jelle Wuyts en Le Pastis organiseren twee speeddates in sportcafé Tielenhei in Tielen. — © Bart Van den Langenbergh

Sportcafé Tielenhei slaat de handen in mekaar met evenementenbureau Le Pastis

Het sportcafé Tielenhei in Tielen (Kasterlee) is zowel op zaterdag 20 april als op zondag 1 juni het decor voor een speeddate. “We halen de struikelblokken van virtueel daten weg”, zegt Jelle Wuyts van Tielenhei.

Jelle Wuyts, uitbater van het sportcafé Tielenhei in de Prijstraat in Tielen, slaat de handen in mekaar met evenementenbureau Le Pastis voor een speeddate voor vrijgezellen op zaterdag 20 april, voor personen tussen 30 jaar en 59 jaar, en op zaterdag 1 juni voor mensen tussen 20 jaar en 35 jaar.

“Ik kreeg al meermaals de vraag om zo’n avond in elkaar te steken en ik had dit zelf ook op mijn bucketlist staan”, legt Jelle Wuyts uit. “Uiteindelijk zijn er veel vrijgezellen op zoek naar een goede relatie. Maar hoe weet je zeker dat de andere persoon ‘echt’ is, want op internet zitten helaas vele mensen met valse profielen. Een speeddate lost deze problemen op.”

Elke persoon krijgt een aantal gesprekspartners volgens eigen interesse toegekend. De gesprekspartners maken gedurende een vijftal minuten kennis met elkaar. Na dit gesprek schuiven de mannen door en start het volgende gesprek. “Als beide personen elkaar leuk vinden, dan krijgen ze elkaars contactgegevens en kunnen ze verder afspreken. En zo halen we de grootste struikelblokken van virtueel daten weg”, vertelt Jelle Wuyts.

De speeddates vinden telkens plaats van 19 uur tot 22 uur. Deejay Golden Oldies staat vanaf 22.30 uur garant voor een seventies-, eighties- en nineties-party. “We zijn verrast door het succes. De speeddate van 20 april is al voor negentig procent uitverkocht maar, vooral mannen mogen zich nog zeker kandidaat stellen. Daarom organiseren we een tweede avond op zaterdag 1 juni”, belooft Jelle Wuyts.

Deelnemen kost 15 euro per persoon, een glas cava inbegrepen. (bvdl)

lepastis.be/speeddatetielen