Nieuws Kempen Sportoase volledig in handen van Groep Van Roey

Sportoase volledig in handen van Groep Van Roey

Sportoase volledig in handen van Groep Van Roey

Groep Van Roey, het familiebedrijf uit Rijkevorsel, wordt voor 100% eigenaar van Sportoase. De uitbater van sportcomplexen was nog voor 50 procent in handen van de Engie-dochter Equans, en die helft neemt Groep Van Roey nu over. Sportoase en familie Van Roey hebben al een groeiscenario klaar en openen binnenkort alweer enkele nieuwe sport- en recreatiecentra.

 

De familie Van Roey was in 2005 mede-oprichter van Groep Sportoase, en vergroot nu hun belang binnen Groep Sportoase door de overname van de aandelen van Equans. Die kwam er nadat binnen ENGIE werd beslist om zich maximaal op hun kernactiviteiten te richten.

Met jaarlijks 4 miljoen bezoekers is Sportoase de absolute marktleider wat betreft de uitbating van sportinfrastructuur in België. “Kwaliteit, beleving en veiligheid zijn de drie pijlers waar wij altijd met al onze partners op gebouwd hebben”, zegt algemeen directeur Michaël Schouwaerts. “COVID-19 zorgde voor een aantal uitdagingen en obstakels in onze sector, maar net daarin vonden wij antwoorden en kansen om te groeien, samen met de familie Van Roey.”

Recent nog opende Groep Sportoase het nieuwe complex Groot Schijn in Deurne-Antwerpen. Hier is niet alleen plaats voor watersportbeoefenaars, maar ook voor sport- en funschaatsers. De diverse zwembadfaciliteiten, glijbanen en schaatsbanen vormen een unieke combinatie in de sector. “‘Partner van jouw gezondheid’ is meer dan een leuze, het is onze missie én een way of life. Zo zorgen we bij Sportoase niet alleen voor de beste sportinfrastructuur”, aldus Schouwaerts. “Bij het fitnessen voorziet Sportoase hier een permanente begeleiding door professionele coaches.”

Sportoase Groot Schijn zet ook de toon door samenwerkingen met ‘preferred partners’. “In de cafetaria neemt Foodmaker, dat bekend is van zijn lekkere en gezonde assortiment, de uitbating voor zijn rekening.”

Sportoase verzekerde zich ook nog van een samenwerking met andere gereputeerde spelers uit de sport, waaronder Runners’ Lab en Rev Training. “Bij de eerste kunnen sporters terecht voor state of the art-loopschoenen die aan ieders persoonlijke voet aangepast zijn, de tweede zorgt voor professionele begeleiding bij het sporten en revalideren.”

Op de zeer nabije planning staat dan weer de realisatie van een nieuwe vestiging in het Kempense Lille. En er is de operationele overname van duikcentrum Todi in Beringen, een samenwerking met LRM en dé referentie in duik- en onderwatersport.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.