Nieuws Kempen Springkastelen van jonge ondernemers onder de voet gelopen

Springkastelen van jonge ondernemers onder de voet gelopen

Springkastelen van jonge ondernemers onder de voet gelopen

de narHet voorbije weekend hield Springkastelen De Nar uit Heist-op-den-Berg twee promotiedagen in de sporthal van het Heilig Hartcollege in Heist. Kinderen konden voor 1 euro komen springen. Met 350 kinderen werd het een heuse overrompeling. Achter De Nar schuilen met Merlijn Coppens (23j.) en Artuur De Kepper (19j.) twee jonge ondernemers. “We hebben alles zelf moeten ontdekken hoe je een bedrijfje runt”, zegt Coppens.

“Het idee om samen iets te gaan doen is ontstaan in 2014”, start Merlijn Coppens het verhaal. “We kennen mekaar van bij de Chiro van Heist-centrum en wilden samen iets gaan ondernemen. Als we nu eens springkastelen zouden verhuren, dachten we. Al die kinderen van de Chiro zijn dan meteen al potentiële klanten. Midden vorig jaar hebben we een eerste springkasteel gekocht en dat zijn we gaan verhuren. Van ondernemen wisten we eigenlijk niets. In september 2015 hebben we een ondernemingsnummer aangevraagd en zijn we officieel van start gegaan.”

Een plan
De jongelui investeerden tot dusver al hun inkomsten in nieuwe springkastelen, wat maakt dat ze er momenteel 19 kunnen aanbieden. “We hadden de raad gekregen een plan te maken waarin we zouden omschrijven wat we met de springkastelen willen bereiken. In dat plan hadden we als doel voor 2016 genoteerd om springdagen te organiseren om onze bekendheid te vergroten. Die vonden dus afgelopen weekend plaats”, aldus nog Coppens.

Merlijn Coppens studeert nog en doet momenteel een stage in een Antwerps communicatiebureau. Ook Artuur De Kepper gaat nog naar school. “Wat we op school en tijdens een stage leren, brengen we via ons bedrijfje in de praktijk. Aanvankelijk wilden we met de springkastelen een soort van weekendjob doen om een centje bij te verdienen, maar nu is het al een soort van tweede job. Onze ambitie is een gevestigde waarde worden in Heist-op-den-Berg op het vlak van kinderplezier. Anderen verhuren springkastelen, wij bieden kinderplezier aan. Sinds kort kunnen klanten bij ons ook kindergrime bestellen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer