Nieuws Kempen Staalbeton realiseert nieuw gebouw

Staalbeton realiseert nieuw gebouw

Staalbeton realiseert nieuw gebouw

RIJKEVORSEL – Op de bedrijfssite van Groep Van Roey op de Oostmalsesteenweg in Rijkevorsel wordt vanaf dit jaar gewerkt aan een nieuw gebouw. Dat wordt het nieuwe kantoor van Staalbeton.

Staalbeton is een van de ondernemingen die deel uitmaakt van Groep Van Roey. Als toeleverancier voor de bouw heeft het bedrijf een wapeningscentrale, metaalschrijnwerkerij en prefabafdeling. Omdat de bestaande kantoren te klein zijn geworden, komt er nu een nieuw gebouw. “Omdat de bedrijfssite voornamelijk wordt ingenomen door productiehallen, moest architect Reginald Schellen creatief omgaan met de beschikbare ruimte”, vertelt algemeen directeur Marc De Beuckeleer van Staalbeton. “De architect tekende een poortgebouw uit dat tussen twee werkplaatsen wordt gebouwd. Om het vrachtverkeer niet te belemmeren, kunnen de vrachtwagens onder het nieuwe kantoor doorrijden.”

Net als voor het hoofdkantoor van de groep, dat naast Staalbeton ligt, wordt er gebruikgemaakt van verticale glazen lamellen die de zon buiten houden en toch het uitzicht naar buiten vrijwaren. Bovendien geeft de zonsondergang de gevel, die bestaat uit handgevormde bakstenen, een koperen gloed.

Koelplafond

Staalbeton neemt ook zijn verantwoordelijkheid voor duurzaamheid. “We gaven de architect de opdracht om een Bijna Energie Neutraal (BEN) gebouw te ontwerpen. Er komt een systeem om koude en warmte op te slagen in de bodem. Dat wordt gecombineerd met een koelplafond. Zo kunnen we het kantoor op een duurzame manier verwarmen in de winter en koelen in de zomer. Het zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en is bovendien zeer onderhoudsvriendelijk. Bovendien kunnen zo onze CO2-uitstoot aanzienlijk reduceren”, vertelt Marc De Beuckeleer.

De opening van het nieuwe kantoor van Staalbeton is voorzien in de zomer van 2021.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.