Nieuws Kempen Staes – Van Zummeren opent volautomatische winkel

Staes – Van Zummeren opent volautomatische winkel

Staes – Van Zummeren opent volautomatische winkel

TURNHOUT – ‘Oei, alles is gesloten en ik heb niks in huis.’ In Turnhout kan dat geen probleem meer zijn, want daar is dit weekend ‘Staes & Lokaal’ geopend. Dat is de automatische shop van Slagerij Staes – Van Zummeren, waarover we eerder al berichtten. In de automaten vinden klanten een ruime keuze aan voedingswaren en bereide gerechten. Je kan er zelfs pizza, recht uit de oven meenemen.

“Twee jaar geleden zijn we al gestart met een automatenshop en met online bestellingen, maar ik kon mijn volledige aanbod niet presenteren in de automaten die we hadden”, vertelt slager Jan Staes. “We hebben dan een oplossing gezocht om meer te presenteren. Toen de twee panden naast onze bestaande winkel vrij kwamen, hebben we de kans gegrepen om die aan te kopen en daarin een grotere winkel met automaten te realiseren.”

Zaakvoerders Ann Van Zummeren en Jan Staes

De volautomatische winkel ‘Staes en lokaal’ biedt vanaf nu een ruim aanbod aan voedingswaren. Niet alleen uit de eigen slagerij, ook van enkele andere producenten uit de buurt is er lekkers te vinden. Daarvoor werkt Staes – Van Zummeren samen met bakkerij Goris, viswinkel De Weerelt, fruit & groentes Vitta Veggie en chocolatier Pas.

Altijd open

“Een groot voordeel is dat deze winkel in principe permanent open is, zonder dat ik zelf altijd present moet zijn”, vertelt Jan Staes. “Ik wou geen slaaf worden van mijn bedrijf. Deze formule laat ook toe om het personeel beter aan te sturen.” De eerste dagen zal de slager nog wel te vinden zijn bij zijn automaten, om klanten wat op weg te helpen. “Voor sommigen is het wat wennen, dat hoort erbij. Maar als ze het een keer hebben gedaan, zijn de meesten vertrokken. Voor ons was het ook belangrijk om hiermee te kunnen starten voor de feestdagen. Dat is onze piekperiode en dan lukt het mij niet meer om ook in de winkel aanwezig te zijn. Nu hebben we nog enkele weken om te ondervinden wat we moeten maken en hoeveel.”

Pizza automaat

De automatenshop die er al was, blijft ook bestaan. Daar komt het accent te liggen op belegde broodjes, bereide maaltijden en snacks per persoon. In de nieuwe shop is een van blikvangers een automatische pizzaoven, die net om de hoek is te vinden. “Daarin kunnen honderd pizza’s. Die bereiden we zelf. Het is nog maar de tweede automatische pizzaoven in België. In Frankrijk staan er al achthonderd, maar de eerste Belgische werd onlangs in Westerlo geopend. Binnen de vier-vijf minuten komt een verse gebakken pizza uit de gleuf. Als je er twee bestelt, duurt het een kleine acht minuten. En tijdens de hele maand november is er 30% korting op al onze pizza’s!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.