Nieuws Kempen Staking bij Albert Heijn in Mol, directie geeft toe: uitbreiding openingsuren op zondag van tafel

Staking bij Albert Heijn in Mol, directie geeft toe: uitbreiding openingsuren op zondag van tafel

Staking bij Albert Heijn in Mol, directie geeft toe: uitbreiding openingsuren op zondag van tafel

MOL – Het personeel van de Molse vestiging van Albert Heijn is dinsdag in staking gegaan. Met de actie protesteren de werknemers tegen de plannen van de directie om de openingsuren op zondag uit te breiden. Die plannen zijn intussen opnieuw van tafel.

Albert Heijn in Mol is de hele dinsdag gesloten voor een stakingsactie. Leveranciers worden teruggestuurd. “De staking is een initiatief van de werknemers van de Molse vestiging”, zeggen vakbondssecretarissen Tom Claessen (BBTK Kempen) en Koen Roosen (ACV Puls).

“Ze protesteren hiermee tegen de plannen van de directie om vanaf deze zomer de openingsuren op zondag uit te breiden. Op dit moment is Albert Heijn Mol al op zondagvoormiddag open van 9 tot 11.45u. De directie wil de winkel zondag van 8 tot 17.30u openen en daar is het personeel tegen. Want in de praktijk moet het personeel al om 6u in de winkel aan de slag, om de winkel klaar te zetten en de leveringen te behandelen.”

Albert Heijn wilde de zondagsopening niet alleen in de Molse vestiging uitbreiden, maar ook in twee andere winkels: een in Antwerpen en een in Gent. “Daarmee maakt het bedrijf gebruik van het feit dat Mol, Antwerpen en Gent een toeristische zone zijn”, vertellen Claessen en Roosen.

“Dat geeft winkels de mogelijkheid om meer zondagopeningen te organiseren, maar voor sommige winkels is dat een achterpoortje om nog langer open te doen. De uitbreiding van de openingsuren op zondag is nefast voor het sociaal leven van de medewerkers. Want als je zondagmorgen al moet werken, dan ben je de zaterdagavond ook kwijt. De winkelketens zeggen dan wel dat ze dit om concurrentiële redenen doen, maar dan moeten ze dat binnen de sector bespreken. En niet het probleem doorschuiven naar de werknemers.”

Ondertussen hebben de vakbonden via de directie al de toezegging gekregen dat de uitbreiding van de openingsuren op zondag van tafel is. “Concreet betekent het dat de huidige openingsuren behouden blijven”, zeggen de vakbondssecretarissen. “Wellicht gaat de winkel in Mol woensdag opnieuw open. Maar het signaal van de werknemers is duidelijk. Ze willen geen uitbreiding van de openingsuren op zondag.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.