Nieuws Kempen Stanneman won twee keer goud in Lyon

Stanneman won twee keer goud in Lyon

Stanneman won twee keer goud in Lyon

De Herseltse brouwerij Stanneman won recent 2 medailles op een internationale bierwedstrijd in Frankrijk. Uit maar liefst 9.300 stalen, die in 60 categorieën meedongen naar een bekroning, koos de jury twee maal voor het Kempische bier als laureaat. Erwin, Tim en Joris van Stanneman hopen dat de wedstrijd een extra boost kan geven om hun bieren in het binnen- en buitenland op de kaart te zetten.

Op het Concour de Lyon Internation Blind Tasting 2021 kregen zowel de bieren Blond als Silent killer een gouden medaille. “Silent Killer kreeg met 95 op 100 zelfs de hoogste score uit de hele competitie. Het is dan ook iets speciaals. Het is een bier van 13 procent, dat twee keer het procédé van maischen heeft doorlopen.” Dat is het mengen van mout met water waarbij enzymen vrijkomen die het zetmeel uit de mout omzetten tot water. Het Stanneman-bier geeft hierdoor de indruk dat het enkele maanden gerijpt heeft in een whiskey- om rumton.

Silent Killer werd genomineerd als beste inzending uit België, en geeft hiermee de Duvel en Karmeliet het nakijken. Een opsteker voor de brouwers, zeggen ze zelf.

Brouwer Erwin Vermeulen startte tien jaar geleden met Stanneman, dat hij vernoemde naar zijn zoon. Vorig jaar zette de garagebrouwerij een stevige stap vooruit door 2 vennoten mee aan boord te nemen. “Erwin had een standje in de lokale supermarkt, waar hij tegelijk een oproep deed naar helpende handen.” En zo stapten jeugdvrienden Tim en Joris Van den Bosch mee in de brouwerij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Lichtaart
Antwerpen

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.