Nieuws Kempen StarMeal verhuist naar Ben Fresh-site en vervijfvoudigt productieruimte

StarMeal verhuist naar Ben Fresh-site en vervijfvoudigt productieruimte

StarMeal verhuist naar Ben Fresh-site en vervijfvoudigt productieruimte

starmealStarMeal uit Oevel, producent van gezonde salades en pasta’s, kondigt een belangrijke investering aan. De onderneming heeft de huidige gebouwen van Ben Fresh in Oevel gekocht, dat onlangs de verhuizing naar Sint-Katelijne Waver bekendmaakte, en bouwt op de site een nieuwe vestiging van 35.000 m2, tegenover 7.000 m2 nu. Het investeringsbedrag overschrijdt de 10 miljoen euro.

“We nemen onze intrek in de huidige gebouwen van Ben Fresh en zetten een nieuwbouw bij voor de productie, waar we zullen werken volgens de nieuwste technieken”, kondigt Lieven Vanlommel aan, die het bedrijf 12 jaar geleden oprichtte. Door de permanente groei barst het huidige bedrijfsgebouw in Oevel, drie panden naast de toekomstige vestiging, uit zijn voegen. “Begin volgend jaar krijgen we de sleutel en beginnen we te bouwen. De verhuizing zelf is gepland na de zomer van 2017. We voelen ons zeer goed in Westerlo en wilden in de buurt blijven”, aldus nog Vanlommel. De huidige vestiging van StarMeal wordt verkocht.

Maakindustrie
Lieven Vanlommel: “Er wordt veel geschreven over de maakindustrie in dit land. Bij ons gebeurt alles manueel en we voegen niets toe van smaak-, bewaar- of kleurstoffen. We surfen op de trend van gezonde voeding en mensen die zelf geen tijd hebben om iets te maken.” StarMeal levert vooral aan de retail, voor 50% in België terwijl 50% van de omzet in het buitenland wordt gerealiseerd: 30% Frankrijk en Nederland en Duitsland elk 10%. “Ook daar is nog ruimte om te groeien”, aldus Vanlommel.

Twee jaar geleden nam het bedrijf restaurantketen The Foodmaker over en transformeerde die naar een eat-in en take-away restaurant met gezonde gerechten en een uitgebreide verse saladebar. Momenteel zijn er 6 vestigingen. Naast 2 nieuwe filialen in Antwerpen en Brussel kondigt Lieven Vanlommel de eerste buitenlandse vestigingen aan. “Voor het einde van het jaar openen we een filiaal in Den Haag en in Parijs.” Bij StarMeal werken momenteel ruim 100 mensen, bij The Foodmaker zijn er dat een 60-tal.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer