Rik Missault

Start aanleg glasvezelnetwerk na zomerverlof

Fibernetwerkbedrijf Fiberklaar kondigde in mei aan dat Geel een van de eerste provinciesteden met glasvezel in ons land zou worden, mits er genoeg Gelenaars voor een glasvezelaansluiting zouden kiezen. Het bedrijf startte een intensieve maar succesvolle vraagbundelingscampagne. De intekendrempel van 20% Gelenaren werd ruimschoots gehaald, waardoor Fiberklaar kan beginnen met de aanleg. Het bedrijf start na het zomerverlof met de eerste werken. Fiberklaar werkt daarvoor nauw samen met het lokaal bestuur en een ervaren team van aannemer APK Group dat de werken in goede banen leidt.

 

Fiberklaar gaat officieel van start met de uitrol van zijn glasvezelnetwerk in Vlaanderen. Het bedrijf sprak eerder al de ambitie uit om meer dan tweeënhalf miljard euro te investeren om tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens te voorzien van fiber. Vandaag maakt Fiberklaar nu de locatie van de eerste werken bekend.

“We hebben een paar maanden geleden onze ambitieuze doelstellingen gedeeld. Maar plannen en projecties hebben pas waarde als je deze ook kan uitvoeren. We zijn dan ook zeer blij dat in Geel de 20% is gehaald” zegt Rik Missault, CEO van Fiberklaar. “Voor ons is het een belangrijke mijlpaal in het verhaal dat we samen met onze partners in Vlaanderen willen schrijven in de komende jaren.” Fiberklaar werkt samen met de aannemer en het lokaal bestuur om de werken in goede banen te leiden. Ook tijdens de werken zal er continu overleg zijn om zo weinig mogelijk overlast te creëren.

“Dit project past perfect binnen de ambities van ons stadsbestuur om Geel klaar te stomen voor de toekomst en sneller internet te brengen naar onze inwoners. Een stabiele digitale verbinding is alleen maar belangrijker geworden in deze tijden van thuiswerken. We zijn dan ook zeer blij dat de werken al na de zomer van start kunnen gaan”, zegt burgemeester Vera Celis (N-VA).
De grote interesse in Geel is een extra motivatie voor Fiberklaar om door te gaan op zijn elan. Ook in andere steden startte het met informatiecampagnes en knoopt het bedrijf gesprekken aan met het lokaal bestuur.

Het fibernetwerk van Fiberklaar is open voor alle operatoren. De gebruiker kiest zelf zijn eigen telecomprovider die het meest geschikt is voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie.

Vanaf de eerste dag bieden Proximus, Multifiber, RapidXS en edpnet hun diensten aan en verwacht wordt dat nog andere providers op de fiberkar zullen springen.