Nieuws Kempen Start Healthy strijdt tegen ‘vaderschapskilo’s’

Start Healthy strijdt tegen ‘vaderschapskilo’s’

Start Healthy strijdt tegen ‘vaderschapskilo’s’

Tobias Maerien heeft een gezondheidsprogramma uitgewerkt voor mannen die pas vader zijn geworden. Uit cijfers blijkt dat deze doelgroep het eerste jaar als papa zo’n 8 kilo aankomt. Waar er voor mama’s een ruim aanbod is aan gezondheidstips en trainingsschema’s, bleek er voor mannen niets voorhanden. En ook hun leven staat op z’n kop, met korte nachten, onregelmatig eten en een pak minder tijd voor trainingen. Tijd om hier iets aan te veranderen, dacht de Retiese personal coach.

Tobias is sinds 2010 actief als personal trainer en voedingscoach. Onder de naam 4U2 In Motion organiseert hij 1-op-1 coachingsessies in een privé-fitness in Retie, en ook groepslessen op locatie. In 2018 begon hij met een online platform: Start Healthy. “Online ben ik minder geografisch gebonden. Hierdoor kan ik momenteel zelfs klanten van boven Amsterdam begeleiden.” Op het platform deelt Tobias zijn kennis door middel van  e-books en blogberichten.

Zwangerschapskilo’s

Tijdens de eerste lockdown in 2020 heeft Tobias een nieuw e-book ontwikkeld voor een zeer specifieke doelgroep, die tot nu toe nog onderbelicht was. “Inderdaad, voor mannen die papa worden, en wat dit met hun lichaam doet. Bij een zwangerschap is het natuurlijk de vrouw die het werk moet doen: zij draagt het kindje en brengt het ter wereld. Logisch dat ze dan ook de meeste aandacht krijgen om terug ‘in shape’ te raken. Toch wordt de impact van een geboorte op papa’s te vaak vergeten.”

“Zelf ben ik vader geworden op 22 juli 2019. Tijdens die 9 maanden zwangerschap had ik paniekaanvalletjes op verschillende vlakken. Maar vooral ook qua gezondheid en esthetisch voorkomen. Ik trainde 5 à 6 keer per week, en vond het belangrijk om fit te blijven. Hoe zou ik dat kunnen managen als de baby er is?  Ik ben vanalles beginnen opzoeken, en ontwikkelde een haalbaar protocol. Want als je maar 3 keer per week kan trainen, hoe doe je dit dan efficiënt? En qua voedingspatroon: hoe kan je anders gaan eten, zodat dat pintje in het weekend toch nog kan, maar waarbij je geen 10 verschillende potjes hoeft te koken?”

Uitgeverij Lannoo

Het e-book was al even klaar, maar Tobias heeft gewacht met de lancering tot de fitnesscentra terug open mochten. “En intussen komt er ook een groter plaatje: ik tekende een contract bij uitgeverij Lannoo. Begin 2022 komt er effectief een boek op de markt, dat veel groter en uitgebreider zal zijn dan dit e-book. En dat komt dan echt in de winkels te liggen.”

 

 

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Tobias M. 2021-06-21 07:57:57

Merci voor het artikel. Meer info over het Ebook: https://starthealthy.be/ebook-en-trainingsschema-voor-papas-2-0/

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel, Olmen
Geel

Bij 3 bedrijven valt het doek

De Ondernemingsrechtbank van Turnhout heeft zich deze week weer gebogen over de faillissementen. In totaal zijn er drie bedrijven uit… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer