Nieuws Kempen Starter: Davidson Real Estate zet door, ondanks coronacrisis

Starter: Davidson Real Estate zet door, ondanks coronacrisis

Starter: Davidson Real Estate zet door, ondanks coronacrisis

HERENTALS – Je zal het maar voorhebben: net wanneer je eenmanszaak klaar is om gelanceerd te worden, breekt de coronacrisis uit en valt het economische leven grotendeels stil. Maar de 29-jarige Kristof Davidson, stichter van Davidson Real Estate, laat er de moed niet bij zakken. Hij maakt zich klaar om na deze crisis volle kracht vooruit te gaan met zijn net opgerichte vastgoedbedrijf.

Kristof Davidson is geboren en getogen Herentalsenaar. Sinds zijn jonge jaren droomt hij al van een eigen bedrijf en ook vastgoed bleek al gauw zijn passie. Bij tv-programma’s als ‘Huizenjacht’ is hij niet van het scherm weg te slaan en rond zijn 19de heeft hij zijn eerste job te pakken in de immobiliënsector.

“Na een verkeerde studiekeuze, begon ik aan allerlei ‘jobkes’. Wel bleef ik solliciteren, voor heel uiteenlopende functies, maar wel vrijwel allemaal in de vastgoedsector. Na vele mails mocht ik gaan solliciteren bij een vastgoedkantoor! Twee gesprekken later kreeg ik het vertrouwen en zo ben ik op heel jonge leeftijd gestart in de vastgoedwereld. Niet evident om als snotneus het vertrouwen te winnen van de eerder ervaren klanten. Toch lukte het! Ik had een goede baas die me de knepen van het vak leerde en ik besloot om gecombineerd een 3-jarige opleiding “vastgoedmakelaar” te starten.”

Eigen baas, eigen aanpak

De droom om eigen baas te zijn, blijft. En na lang wikken en wegen, en met nu 10 jaar ervaring op de teller, waagt Davidson dit jaar de sprong. Hij start een eigen vastgoedkantoor op met een eigen aanpak.

“Er zijn heel veel makelaars, dus ik zocht iets anders, iets waarmee ik het verschil kan maken. De focus zal liggen op heel persoonlijke, transparante dienstverlening aan zowel kopers, verkopers, investeerders, als anderen. Het is voor ieder wat wils. Ik kan er zijn voor wie zelf de touwtjes in handen wil houden en wie zelf zoveel mogelijk van zijn verkoop wil bepalen. Daarbij spaart de verkoper geld uit. In dat geval bied ik waar nodig ondersteuning achter de schermen. Evengoed is een volledige dienstverlening mogelijk, waarbij we samen met de klant een dossier op maat en een plan van aanpak opstellen. Daarnaast bied ik ook aankoopbegeleiding, voor wie graag ondersteuning heeft. Dat gaat van het geven van een second opinion tot de onderhandelingen bij de aankoop van een woning. Tenslotte voorzien we ook begeleiding voor wie wil investeren in een opbrengsteigendom of in een tweede verblijf in het buitenland, vooral Zuid-Spanje.”

Starten in coronacrisis

Na een intense opstartperiode is Davidson nu helemaal klaar om met Davidson Real Estate de markt op te gaan. Maar corona kwam roet in het eten gooien.

“Dit is absoluut niet de ideale periode om een bedrijf te starten. Het is voor een starter enorm belangrijk om zo snel mogelijk opdrachten binnen te halen, maar met de huidige gang van zaken wachten veel mensen met de aankoop of verkoop van een woning. Maar we moeten hier allemaal door en opgeven is geen optie”, zegt een vastberaden Davidson. “Dus we zitten niet stil. Ik kan nu al wel de nodige voorbereidingen treffen om, wanneer de situatie weer normaal wordt geen extra tijd te verliezen. Als mensen mij bijvoorbeeld digitaal informatie over een woning doorsturen, kan ik al een prijsbepaling doen en kunnen we na de crisis die eigendom zo snel mogelijk op de markt brengen. Ook andere vragen kunnen vrijblijvend worden gesteld via Skype of Facetime.”

https://davidsonrealestate.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.