Nieuws Kempen Starter: Koopjemondmasker verkoopt mondmaskers, maar schenkt ook aan goede doelen

Starter: Koopjemondmasker verkoopt mondmaskers, maar schenkt ook aan goede doelen

Starter: Koopjemondmasker verkoopt mondmaskers, maar schenkt ook aan goede doelen

TURNHOUT – Een Turnhoutse broer en zus hebben samen een bedrijfje opgestart om mondmaskers online te verkopen. Sharif en Shaima Oubaibra vonden dat ze iets nuttigs moesten doen met hun tijd in lockdown en richtten de webshop ‘Koopjemondmasker’ op. Met een deel van de opbrengst schenken ze bovendien mondmaskers aan t’ANtWOORD en Moeders voor Moeders, twee organisaties die mensen steunen die het moeilijk hebben.

Sharif en Shaima Oubaibra  studeren beiden aan de Thomas More hogeschool in Geel. Nu de scholen dicht zijn tijdens de coronacrisis en iedereen in zijn kot zit, vonden zij dat zij niet zomaar thuis moesten stilzitten. Ze zochten een manier waarop ze zich nog kunnen inzetten voor anderen. “Omdat we op het nieuws horen dat mensen nog mondmaskers zullen nodig hebben, is bij ons het idee ontstaan om mondmaskers te zoeken die voldoen aan de voorschriften en die op een makkelijke manier aan te bieden”, vertelt Shaima. “Daarnaast schenken we mondmaskers aan goede doelen. We hebben er al 150 mondmaskers gegeven aan vzw T’ANtWOORD en 150 aan Moeders voor Moeders, twee organisaties die mensen in armoede helpen. Mogelijk schenken we later ook nog aan andere organisaties. Dat hangt af van onze verkoop. Een groot deel van onze opbrengst gaat naar die schenkingen.”

De e-commerce Koopjemondmasker biedt pakketten aan van 5 mondmaskers. Handig voor wie zelf niet zo handig is met naald en draad.  Met de hulp van pluspapa Peter Van Loon, die al ruim 20 jaar ondernemer is en die zijn contacten kon aanspreken bij een Europees textielbedrijf, kunnen de jonge ondernemers nu via hun webshop 2 lagen katoenen, herbruikbare, mondmaskers aanbieden.

“We bekijken hoe lang we dit volhouden”, stelt Shaima Oubaibra. “Zeker zolang de coronacrisis aanhoudt. Wellicht blijft daarna de webshop bestaan en gaan we over naar andere producten. Ik ben zelf al iets aan het voorbereiden om sokken met een leuke opdruk te gaan verdelen.”

Meer details zijn te vinden via www.koopjemondmasker.com

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.