Nieuws Kempen Starter: Oh Veggie Day! Brengt zelfbereide “plant-based” gerechten naar je thuis of jouw bedrijf

Starter: Oh Veggie Day! Brengt zelfbereide “plant-based” gerechten naar je thuis of jouw bedrijf

Robin van den Berg

Starter: Oh Veggie Day! Brengt zelfbereide “plant-based” gerechten naar je thuis of jouw bedrijf

BEERSE – Robin van den Berg heeft deze coronatijd aangegrepen om te starten met een onderneming waar ze al lang zin in had. Ze bereidt verse maaltijden op volledig plantaardige basis die je kan bestellen om thuis of op de werkvloer geleverd te krijgen. Ze hoopt ook heel wat bedrijven te kunnen overtuigen om minstens 1 keer per maand een “veggie day” te organiseren, die zij dan op maat kan verzorgen.

Robin van den Berg heeft een horeca- en eventopleiding gevolgd en was de voorbije jaren vooral actief in de eventsector. Nu die eventsector helaas voor onbepaalde tijd is stilgelegd, kwam er ruimte voor dit project. “Ik liep al 2-3 jaar rond met de wens om iets te doen met vegetarische maaltijden”, vertelt Robin van den Berg. “Daarbij overwoog ik eerst een pop-up of een foodtruck, maar het is uiteindelijk catering aan huis of voor bedrijven geworden.”

van den Berg heeft geïnvesteerd in een professionele keuken. Daar bereidt ze nu gerechten zoals gezonde wraps, vegan pita met allerlei dips, steak tartare op basis van tomaat, vegan chocoladetaarten, slow-juiced sapjes, verse soepen en ga zo maar door.

Robin van den Berg
(foto: Dominic Depreeuw)

“Ik wil op deze manier graag iets bijdragen tot meer duurzaamheid, op het vlak van dierenwelzijn en milieu, maar ook voor de gezondheid van de mensen. Dat wil ik niet doen met een vermanend vingertje; ik verwacht niet dat iedereen vegetarisch of veganistisch wordt. Maar ik zie wel dat mensen uit zichzelf vaak al overwegen om wat te minderen met vlees. Daar kan ik bij helpen.”

Oh Veggie Day! biedt volledige bereide maaltijdboxen met een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, maar je kan de gerechten ook apart bestellen. In een straal van 15 kilometer rond Beerse wordt aan huis (of bedrijf) geleverd. “Met onze formule wordt het voor bedrijven mogelijk om geregeld eens een Veggie day in te lassen. Er is zelfs een interessante abonnementsformule, daarmee ga je pas écht een goed en gezond commitment aan met je bedrijf”, zegt Robin van den Berg.

Meer informatie is te vinden via www.ohveggieday.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Lichtaart
Antwerpen

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.