Nieuws Kempen Starter Pizza Forty-Five is meteen ook weldoener

Starter Pizza Forty-Five is meteen ook weldoener

Starter Pizza Forty-Five is meteen ook weldoener

TURNHOUT/VOSSELAAR – 26 pizza’s zijn er woensdagmiddag uitgedeeld aan personeelsleden van het AZ Turnhout. Dat was een liefdadigheidsactie van pizzabar Forty-Five uit Vosselaar. De recent gestarte onderneming heeft in deze coronacrisis het initiatief genomen om elke woensdag pizza weg te geven aan iemand die het verdient.

Pizzabar Forty-Five is gestart op 1 maart. Zaakvoerders zijn de 21-jarige Achraf El Yakhloufi en zijn broer. Achraf is daarnaast ook nog fractieleider voor sp.a in de Turnhoutse gemeenteraad én beide broers studeren nog aan Thomas More Hogeschool in Geel. Alsof dat nog niet genoeg was, heeft Achraf El Yakhloufi met zijn goede vriend Tonio Caruso het initiatief genomen om tijdens de coronacrisis elke woensdag pizza weg te schenken.

“We zijn vorige week onze actie gestart met een post op Facebook”,   “De respons was enorm. Ondertussen hebben we al meer dan 300 aanmeldingen binnen. Daaruit kiezen we elke week iemand die het volgens ons verdient om gratis pizza te krijgen met een drankje.”

Deze week waren dat personeelsleden van het AZ Turnhout. Pizza Forty-Five ging er 26 large pizza’s leveren. Als het even rustiger is, zit Achraf met zijn studieboeken of een dossier van de gemeenteraad in de zaak. “Het is wel een gekke periode. Wij waren net geopend toen alles moest sluiten. Wij mochten openblijven. De start was moeilijk, maar de mensen steunen ons. Niet alleen die uit Vosselaar, ook van elders krijgen we geregeld bestellingen.”

De actie met elke woensdag een gratis pizza willen Tonio en Achraf volhouden zo lang de coronacrisis duurt, ook al moeten ze nu als starter zelf op de centjes letten. “We willen toch graag ons steentje bijdragen en dan denk ik: een pizza kan er wel van af. Ik heb het deze periode al vaker gezegd: ook al leven we nu op anderhalve meter van elkaar, we hebben nog nooit zo dicht bij elkaar gestaan. En dat vind ik belangrijk om te koesteren.”

Niet alleen inwoners van Vosselaar en Turnhout komen in aanmerking voor een nominatie. Iedereen binnen de leverzone van Pizza Forty-Five (Turnhout, Vosselaar, Beerse, Merksplas en Lille) kan een gratis pizza winnen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.