Nieuws Kempen Starter: ‘Richard en z’n bruur’ kookt, nu om af te halen, later bij je thuis

Starter: ‘Richard en z’n bruur’ kookt, nu om af te halen, later bij je thuis

Starter: ‘Richard en z’n bruur’ kookt, nu om af te halen, later bij je thuis

GIERLE / LILLE –  Nog zo’n starter die door de coronacrisis zijn business al moet aanpassen nog voor hij goed begonnen was: kok Sieben Dierckx is gestart met zijn zaak ‘Richard en z’n bruur’ In principe is het de bedoeling dat hij bij mensen thuis gaat koken en een gastronomische maaltijd bereidt op een mobiele ofyr of vuurschaal. Maar door de coronamaatregelen beperkt Sieben Dierckx zich voorlopig tot afhaalgerechten.

Sieben Dierckx is al heel wat jaren gepassioneerd door gastronomie. Na een opleiding in de hotelschool in Geel volgde hij een specialisatiejaar Wereldgastronomie in de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. “Vijf jaar geleden kwam ik terecht in de keuken van restaurant Het Koetshuis in Oostmalle. Maar het werd tijd voor iets anders. Daarom startte ik met mijn eenmanszaak Richard en z’n bruur.”

Het is de bedoeling dat Sieben bij mensen thuis een gastronomisch menu klaarmaakt met zijn mobiele ofyr. “Dat is een soort van vuurschaal met een stalen plaat, waarin je een houtvuur maakt. Daarop kook ik dan. Het is een vorm van showcooking, zeker leuk bij feestjes.”

Belofte

Sieben Dierckx

De aparte naam van de nieuwe zaak ‘Richard en z’n bruur’ komt voort uit een anekdote. “Zes jaar geleden zijn we met ons gezin op vakantie geweest in Polen. Toen we in Krakau in een koets een foto maakten, sprak mijn vader over Richard en z’n bruur. We spraken toen af dat als ik een horecazaak zou starten, die naam zouden gebruiken. Ik heb wel een broer Brent maar hij zit niet mee in de zaak”, vertelt Sieben Dierckx.

Voorlopig afhalen

Door de coronacrisis heeft Dierckx zijn plannen nu wel moeten bijstellen. In de plaats van bij mensen thuis te gaan koken, biedt hij -als smaakmaker (!) – voorlopig afhaalgerechten aan. Dit weekend is de start en staan er hamburgers op het menu. En niet zomaar hamburgers. Er is de keuze tussen Richard Wagyu Luxe Burger en Black Agnus burger. “Ik serveer de burgers met krielpatatjes met spek”, vertelt Sieben. “Je bestelt vooraf en kan komen afhalen op vrijdag, zaterdag en zondag. Iedereen kan de bestellingen tot 24 uur op voorhand doorgeven. Zij krijgen een tijdstip door wanneer ze het gerecht kunnen afhalen. Alles wordt à la minute gebakken op de ofyr en is kant-en-klaar. Het initiatief slaat aan, want vrijdag kunnen er al geen bestellingen meer bij.”

Voorlopig wil Sieben Dierckx elke week andere afhaalgerechten aanbieden.

www.richardenzenbruur.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer