Nieuws Kempen Starter van de week: Anne-Wil brengt orde op zaken

Starter van de week: Anne-Wil brengt orde op zaken

Starter van de week: Anne-Wil brengt orde op zaken

Jarenlang werkte Anne-Wil van Baren-Scheer (50 j.) uit Retie als coach en trainer voor een bedrijf in de energiesector in Eindhoven. Wanneer het zijn deuren sloot, was ze haar job kwijt. Ze schoolde zich bij en ging aan de slag als professional organizer. Opruimcoach dus.

“Ik ben van nature uit ordelijk en goed georganiseerd”, zegt ze over zichzelf. Maar toch ging ze een bijkomende opleiding Personal Organizer volgen bij het volwassenenonderwijs in Hasselt. Tegelijk stapte ze in het begeleidingstraject van Starterslabo. Dat gebeurde in februari. Vorige maand ging ze aan de slag voor de eerste klanten.

Particulieren
“Ik richt me in eerste instantie tot particulieren. Later wil ik me nog bijscholen en me ook toeleggen op de zakelijke markt.” Momenteel biedt ze haar diensten aan op vier domeinen. “Ik ondersteun mensen in het ordenen van hun administratie zoals het structureren van de post, zowel uit de brievenbus als digitaal.”

Verder helpt Anne-Wil met opruimen, letterlijk dan. “Voor mensen die er moeilijk zelf aan kunnen beginnen. Ik leer hen ook een methode om nadien alles goed bij te houden.” Nog een dienstverlening is de hulp bij een verhuizing. “Veelal ouderen die kleiner gaan wonen. Of mensen die hun einde voelen naderen en hun kinderen niet willen opzadelen.” Een laatste discipline is het organiseren van je tijd. “Ik leer ze hoe om te gaan met hun tijd. Of vaak: hoe organiseer je je huishouden in combinatie met je werk. Hiermee richt ik me naar mensen met een drukke job die ook nog een gezin te runnen hebben.”

Binnenkort komt haar website online, intussen vinden potentiële klanten haar via de Facebook- en Instagram-pagina. Anne-Wil is een Nederlandse van afkomst. “In Nederland is een personal organizer al goed ingeburgerd, in België nog vrij onbekend.” Voor haar business richt ze zich naar het zuiden van Nederland en het noorden van België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.