Nieuws Kempen Starter van de Week: Blinglopers

Starter van de Week: Blinglopers

Starter van de Week: Blinglopers

Glenn Proost uit Turnhout startte met Blinglopers. Met dit platform wil hij sporters aanmoedigen om hun doelen te halen. “Door corona werden alle sportevenementen afgelast. Toch hebben veel sporters een doel nodig om hun inspanningen te verzilveren. Blinglopers wil hier een antwoord op bieden.”

“Het concept van virtual running bestaat al jaren en is in de VS heel populair. Maar in België bestond het nog niet”, vertelt initiatiefnemer Glenn Proost. Nochtans is het concept eenvoudig: je schrijft je in voor een wedstrijd op een bepaalde datum, je voert je engagement uit, en in ruil krijg je een medaille toegestuurd door Blinglopers.

“Die inschrijving is jouw commitment. Met elke sport waarbij de afstand gemeten wordt, kan je meedoen bij Blinglopers. De medaille dient dan als extra motivatie.” Je kan je commitment eenvoudig aangaan op de website van Blinglopers.

“Ik kwam op het idee tijdens de coronaperiode, omdat er geen wedstrijden of evenementen zijn. Als ik vroeger zelf loopwedstrijden deed, was die medaille toch belangrijk als aandenken, omdat het me herinnert aan een bepaalde wedstrijd.” Ook na corona zal het platform zijn waarde hebben. “Sommige mensen hebben een druk schema, en kunnen er niet zomaar een wedstrijd inplannen. Anderen houden er niet van om met duizenden samen te aan de start te staan.” Na de virtuele wedstrijd stuur Glenn de medaille op.

Glenn Proost is zelf 3 jaar geleden fanatiek beginnen lopen, en deed al enkele halve marathons en een marathon. “Het speciaalste zijn de Run Disney concepten. Dan loop je door de Disneypretparken van Florida en Parijs. Hier kan je zeer mooie medailles verdienen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Beerse, Mol
Beerse

Badweelde vult blinde vlek in

Badweelde uit Beerse opende een nieuwe vestiging in Mol. De Kempische zwembad- en outdoorspecialist vult hiermee een regio in waar… Lees meer