Nieuws Kempen Starter van de week: Bouwel heeft weer een fietsenmaker

Starter van de week: Bouwel heeft weer een fietsenmaker

Starter van de week: Bouwel heeft weer een fietsenmaker

velokeBij de campagne van KBC ‘Het gat in de markt’ twee jaar geleden bleek dat de inwoners van Bouwel, een deeldorp van Grobbendonk, vragende partij waren naar een fietsenmaker. Jorn De Wolf (34 j.) zag zijn kans en startte een opleiding fietsenmaker. Twee jaar is hij intussen bezig en weldra opent hij een winkel bij zijn herstelplaats.

“Eigenlijk ben ik op het idee gekomen door problemen aan mijn eigen fiets. Ik kreeg die niet gemaakt”, vertelt Jorn De Wolf. “Mijn buurman volgde een opleiding fietsenmaker in avondschool bij DTL in Herentals en dat ben ik ook gaan doen. Normaal duurt de opleiding 2 jaar, maar ik heb ze in 1 jaar volbracht door 2 avonden in de week les te gaan volgen. Om het certificaat van fietsenmaker te kunnen verkrijgen, moest ik nadien ook nog examens lassen, metaalkunde en elektriciteit afleggen.”

Winkel erbij
Jorn ruimde zijn garage op en begon met de herstelling van fietsen onder de handelsnaam Veloke. In bijberoep, want overdag is hij werkzaam als IT-consultant. “Daar had ik redelijk snel succes mee”, gaat hij verder. “Ik begon ook met de verkoop van nieuwe fietsen, maar had eigenlijk geen plaats om nieuwe modellen te tonen. Daarom diende ik een aanvraag in om een winkel voor mijn huidige werkplaats te bouwen. Die is zo goed als klaar en is 30m2 groot. Normaal openen we die in het weekend van 18 en 19 juni.”

Voorlopig blijft Jorn fietsenmaker in bijberoep. “Eerst afwachten wat het wordt met de winkel erbij. In elk geval heb ik mijn omzet al verviervoudigd tegenover vorig jaar en dan is de winkel nog niet klaar. Het plezante is dat ik ’s avonds en in het weekend iets totaal anders kan doen als overdag. Overdag is dat een computerscherm en ’s avonds herstel ik met de glimlach fietsen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer