Nieuws Kempen Starter van de week: Butik Grafik gaat voor de mix

Starter van de week: Butik Grafik gaat voor de mix

Starter van de week: Butik Grafik gaat voor de mix

butik_grafikKiezen is soms moeilijk in het leven maar hoeft niet altijd. Grafisch vormgevers Tine Van Beurden en Elke Peeraer houden van mooie decoratie, fijne juweeltjes, Scandinavisch design en lekker eten en drinken. Al die dingen brengen ze samen in Butik Grafik, een pop-up store die afgelopen vrijdag de deuren opende in het centrum van Turnhout.

Elke en Tine zijn al twintig jaar vriendinnen, werken allebei als zelfstandig grafisch vormgever en delen dezelfde smaak. “Sinds een half jaar bieden we onder de naam Tante Stans gelegenheidsdrukwerk aan: geboortekaarten, trouw- en rouwuitnodigingen, enz.”, vertellen de twee. “We droomden al langer van een winkel, een gezamenlijk atelier of van een workshopruimte. Nu deed zich de kans voor om het allemaal tegelijk te doen.”

Nu of nooit
Aan de Renier Sniederstraat 46 in Turnhout kwam het pand vrij waar de neef van Elke zijn immokantoor had. “Het was nu of nooit”, vertelt Tine Van Beurden. Een half jaar willen ze testen of hun idee levensvatbaar is. De twee maken van hieruit hun grafisch werk, serveren koffie, thee, wijn en andere lekkere dingen, maar je kan er ook snuisteren tussen papierwaren, juweeltjes, interieuraccessoires en andere toffe hebbedingen. “We vroegen ons af of die mix wel zou werken. Zouden mensen binnen willen komen om het assortiment te ontdekken terwijl anderen koffie zitten te drinken? Tijdens het eerste weekend bleek dat gelukkig wel het geval. We hebben een heel goed eerste weekend achter de rug, met ook veel onbekenden die binnen kwamen.”

In vakantieperiodes zullen Elke en Tine ook creatieve workshops organiseren. “Aanvankelijk alleen bedoeld voor kinderen, maar we kregen intussen al veel vragen van volwassenen zodat we overwegen om ook hen workshops aan te bieden.”

Butik Grafik blijft alleszins open tot april 2016. Wat het daarna wordt, moet de ervaring tijdens het eerste half jaar uitwijzen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer